A treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B e gata de start

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul eveniment dedicat exclusiv teatrului independent la Buzău a ajuns la cea de-a treia ediţie, care se va desfăşura în perioada 21 - 27 septembrie. Spectacole de comedie, show-uri de improvizaţie, spectacole pentru copii, evenimente România 100 şi multe alte momente de excepţie sunt pregătite pentru publicul buzoian.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B are şi în acest an o ofertă puternică de spectacole de comedie ale teatrelor independente, cu participarea unor actori iubiţi de publicul românesc de pretutindeni. 

„Ne bucurăm să aducem din nou la Buzău spectacole de teatru de excepţie, valoroase. Primele două ediţii ne-au arătat că, la Buzău, teatrul de comedie este iubit şi aşteptat şi le mulţumim spectatorilor şi instituţiilor care susţin festivalul – Consiliul Judeţean, Teatrul George Ciprian şi Primăria Buzău,” spune Irinel Constantinescu-Martin, director al festivalului.

Aşa cum a devenit deja o tradiţie, şi ediţia a treia a festivalului COMIC 7 B aduce publicului premiere naţionale, anume: spectacolul ”Ela, soţul şi hoţul”, regizat de Radu Pietreanu (ex-Vacanţa Mare), precum şi o montare nouă a comediei ”Tanţa şi Costel”, pe texte de Ion Băieşu, cu actorii Cristi Martin (iniţiatorul festivalului) şi Alexandra Timofte, în regia lui Silvian Voinea, spectacol care se va juca la sala Consiliului Judeţean, pe 27 septembrie, de la ora 19.00, după Gala de premiere a festivalului.

Unul dintre evenimentele speciale ale acestei ediţii este parada costumelor populare vechi de 100 de ani, din colecţia „Flori de ie”, creată de Cristina Chiriac, Ambasador al Antreprenoriatului feminin din România. Parada va marca celebrarea Centenarului Marii Uniri şi la ea vor participa liceene de la liceele din Buzău. Evenimentul are loc vineri, 21 septembrie, în cadrul Galei de deschidere a COMIC 7 B, de la ora 19.00, fiind urmat de spectacolul ”O relaţie deschisă”, cu Andreea Bibiri şi Lucian Pavel. 

”Mă bucur că Festivalul Internaţional de Teatru Independent de Comedie ”Comic 7B” a ajuns la cea de-a treia ediţie şi că Buzăul va fi, în perioada 21-27 septembrie, gazda unor actori foarte talentaţi şi apreciaţi. Urmează o săptămână de spectacole de calitate, care ne vor aminti că viaţa este mai frumoasă atunci când zâmbim. Acest festival a devenit o tradiţie datorită buzoienilor, care au demonstrat că sunt iubitori de artă şi frumos,” spune Preşedintele Consiliului Judeţean Cuzău, Petre Emanoil Neagu.

Şi copiii au spectacolul lor: sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 11.00, la sala teatrului George Ciprian, sunt aşteptaţi să urmărească aventurile lui Pinocchio. Preţ bilet: 30 lei (copil plus adult însoţitor). 

În cadrul secţiunii Teatru de comedie, buzoienii vor putea să-i vadă în spectacole pe unii dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi actori români, printre care: Andreea Bibiri, Radu Pietreanu (ex Vacanţa Mare), Jojo-Cătălina Grama, Cătălin Neamţu, Mihai Baranga, Cristi Toma, Mihaela Sîrbu, Toni Grecu, Cosmin Natanticu şi mulţi alţii. 

Spectacolele de teatru se joacă la sala Teatrului George Ciprian (21 – 25 septembrie) şi la sala Consiliului Judeţean (26 şi 27 septembrie), iar întreg programul festivalului poate fi consultat aici.

La spectacolele de teatru, biletele costă 50 de lei, iar abonamentele 150 de lei (abonamentele nu sunt valabile la spectacolele din 21 şi 27 septembrie) şi pot fi cumpărate de la sediul şi agenţia teatrului George Ciprian, precum şi prin rezervare la numărul de telefon 0723 429 264. 

Trupele IDIOT şi Recul vor aduce pe scenă show-uri originale, create alături de public, care vor avea loc la Casa Berarilor, în zilele de 22 şi 23 septembrie, de la ora 20.00. Biletele la spectacolele de improvizaţie costă 15 lei şi se pot achiziţiona înainte de spectacole.           

Festivalul COMIC 7 B promovează producţiile independente de calitate, create în afara tiparelor clasice, umorul de excepţie, manifestările artistice interdisciplinare – pe scurt, conceptul de artă modernă deschisă unui public cât mai larg.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B este organizat de Asociaţia Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Teatrul George Ciprian Buzău, cu Consiliul Judeţean Buzău şi cu Primăria Municipiului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite