Zeci de amenzi pentru cei care nu şi-au deszăpezit trotuarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În jur de 70 de amenzi au fost aplicate FOTO Adevărul
În jur de 70 de amenzi au fost aplicate FOTO Adevărul

Inspectorii Directiei de Control din cadrul Primăriei Capitalei au somat în ultimele zile 455 de agenţi economici şi asociaţii de locatari, aplicând 68 de amenzi. Amenzile, în valoare de 136.000 lei, au fost aplicate celor care nu au îndepărtat zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor sau spaţiilor comerciale pe care le deţin, precum şi celor care nu au luat măsuri pentru îndepărtarea ţurţurilor.

Somaţiile şi sancţiunile au vizat respectarea de către operatorii economici şi persoanele fizice a prevederilor normelor de salubritate şi igienizare cuprinse în HCGMB nr. 120/2010. Acţiunile de control referitoare la curăţarea trotuarelor de zăpadă vor continua şi în zilele următoare.

În ceea ce priveşte acţiunile de deszăpezire şi combatere polei ale operatorilor de salubritate, în această noapte 145 de utilaje vor acţiona în toate sectoarele Capitalei pentru degajarea acumulărilor de zăpadă rămase pe arterele principale, dar şi în intersecţii şi în zonele cu trafic intens.

De asemenea, în cea de-a doua parte a nopţii, pentru a evita formarea poleiului se vor face tratamente cu materiale antiderapante pe arterele principale,în rampe, pante, poduri şi in zonele cu instituţii publice şi de interes social.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite