Vremea rea face prăpăd în București. Zeci de copaci doborâți de vânt: câte mașini au fost avariate

0
Publicat:

Vremea rea face prăpăd în București și în Ilfov. În doar câteva ore de cod galben, militarii de la ISU la peste 33 de situații de urgență. Din cauza vântului puternic, zeci de copaci au fost doborâți.

Vreme rea a pus zeci de copaci la pământ FOTO Arhivă Mediafax
Vreme rea a pus zeci de copaci la pământ FOTO Arhivă Mediafax

"Ca urmare a fenomenelor meteo, până la ora 19.00, pe perioada codului galben, ISU B-IF a gestionat 33 de intervenții(29 în București și 4 în Ilfov) pentru îndepărtarea a 25 de copaci, 4 elemente de construcție, 3 stâlpi și o inundație la o curte. Au fost avariate 19 autoturisme", au anunțat reprezentanții ISU B-IF.

Minime de zero grade 

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în București a fost emis cod galben de vreme rea. Sunt anunțate precipitații moderate cantitativ -ploaie, lapoviță și temporar, cu probabilitate mai mare în a doua parte a nopții, ninsoare. Vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45-55 km/h. Temperatura maximă, ușor mai ridicată față de ziua anterioară, va fi de 5 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul a zero grade.

"Vremea se va menține închisă, cu precipitații însemnate cantitativ (în medie se vor acumula 20-25 l/mp). Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, când și vântul avea intensificări, cu rafale de până la 45-55 km/h. Din noaptea de vineri spre sâmbătă vor predomina ninsorile, astfel încât până în dimineața zilei de duminică, stratul de zăpadă depus va avea grosimi variabile, în general de 8-15 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și se vor situa între 0 și2 grade Celsius", a anunțat ANM.

Ninsori abundente și la munte

La munte se anunţă ninsori abundente în Carpaţii Meridionali şi în Orientali, iar vântul va bate cu putere. Vor fi rafale de peste 70 Km/h şi asta înseamnă viscol şi vizibilitate scăzută.

În mai mult de jumătate de țară ploaia, ninsoarea și vântul puternic vor fi prezente până duminică dimineața. Specialiștii Agenției Naționale de Meteorologie au prelungit Codul galben în 22 de județe. În cinci județe va rămâne în vigoare Codul portocaliu de ninsori și viscol.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite