Votează priorităţile oraşului tău! Peste 80.000 de oameni au votat deja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Mondială în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) şi cu sprijinul autorităţilor publice a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ din România. Cetăţenii sunt invitaţi să voteze până pe  22 martie pentru proiectele de dezvoltare ale oraşului lor.

“Ce ne dorim noi este să mobilizăm lumea să se implice, administraţie dar şi societate civilă, astfel încât să se coalizeze pentru susţinerea unor macro-proiecte importante de infrastructură. Din moment ce ai o viziune clar definită, din moment ce ştii cu siguranţă ce vrei să faci pentru oraşul tău, în mod clar se vor găsi şi sursele de finanţare, fie că vorbim de fonduri europene, fie că vorbim de fonduri de stat.

Dacă toată lumea spune, oraşul nostru în următoarea perioadă îşi propune aceste cinci proiecte, cu siguranţă energiile şi finanţările se vor canaliza pentru aceste proiecte Este o desfăşurare de forţe incredibilă ce nu s-a mai realizat până în prezent. Sunt deja peste 80 de mii de oameni ce au votat, ceea ce ne bucură. E surprinzător faptul că oraşul Bucureşti, deşi este capitala şi are o populaţie de peste 2 milioane de locuitori, nu a reuşit să strângă prea multe voturi, fiind devansat de Cluj, Timişoara, Sibiu şi Braşov. Probabil comunităţile urbane de acolo sunt mai implicate şi mai active in viaţa oraşului, iar procesul de guvernare colaborativă funcţionează mai bine acolo”, susşine Graţian Mihăilescu, fondator UrbanizeHub. 

 Intră aici şi stabileşte ce e important pentru oraşul în care trăieşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite