Vier Pfoten: „S-a dat legea eutanasierii ca să fure bani ca-n codru“. Iubitorii de animale ies din nou în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii de animale protestează în Piaţa Universităţii FOTO Arhiva Adevărul
Iubitorii de animale protestează în Piaţa Universităţii FOTO Arhiva Adevărul

Reprezentantul Vier Pfoten România, Kuki Bărbuceanu, a declarat că organizaţia este profund nemulţumită de legea publicată, astăzi, în Monitorul Oficial, care permite eutansierea maidanezilor neadoptaţi sau nerevendicaţi în termen de 14 zile. Iubitorii de animale protestează faţă de această lege în Piaţa Universităţii.

Reprezentanţii mai multor ONG-uri au anunţat că protestează în acest moment în Capitală pentru că, spun ei, trebuie ca noua lege publicată în Monitorul Oficial să fie oprită. „Nu eutanasierea câinilor este soluţia, ci sterilizarea“, spune Marcele Pîslă, preşedintele Asociaţia „Cuţu Cuţu“.

ONG: „Se fură bani ca-n codru“

Kuki Bărbuceanu a declarat, pentru adevarul.ro, că noua legea care permite eutansierea maidanezilor ascunde o afacere în spate, pentru că există sume foarte mari de bani „care nu pot justificate“.

„Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) plăteşte 219 lei firmelor private pentru prinderea unui singur câine. Pentru Vier Pfoten ridicatea unui animal costă 20 de lei. Este o diferenţă uriaşă“, spune Bărbuceanu.

Totodata, acesta este de părera că legea prin care maidanezii pot fi eutanasiaţi este o perdea care acoperă afacerile pe care „unii le fac cu animale“. „S-a dat legea eutanasierii ca să fure bani ca-n codru. Oamenii ăştia nu înţeleg că nu are cum să funcţioneze legea asta, după calculele noastre, într-un an, vor eutanasia vreo 10.000 de câini. Ceilalţi vor rămâne pe străzi şi se vor reproduce. Cum vor rezolva problema?“, întreabă Kuki Bărbuceanu.

Vier Pfoten, despre decizia Parchetului: „E total anapoda“

Reprezentantul ONG-ului a mai spus că nu înţelege decizia Parchetului General de a-i pune sub urmarire penală pe reprezentanţii ADP Sector 2 şi pe propritarul terenului pe care Ionuţ a fost găsit mort.

„Din câte ştiu eu, Primăria Capitalei nu a descentralizat atribuţii pentru gestionarea câinilor către primăriile de sector. Nu înţeleg de ce ar trebui să fie traşi la răspundere reprezentanţii ADP sau proprietarul terenului. ASPA se ocupă de câinii din Bucureşti. Decizia e total anapoda“, spune Kuki Bărbuceanu.

Pe aceeaşi temă:

Vier Pfoten răspunde CCR: „Nu există cuvinte pentru a exprima dezamăgirea legată de atitudinea demnă de Epoca de Piatră“

Vier Pfoten: 60 de oameni au venit vineri să adopte câini în Bucureşti. Doar 10 au plecat cu maidanezi acasă

Vier Pfoten ia măsuri: a trimis Guvernului şi Parlamentului o soluţie alternativă vizavi de problema maidanezilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite