VIDEO FOTO Cum se pregătesc bucureştenii de „sfârşitul lumii“. Predicţia mayaşilor creşte vânzările pentru  trusele de supravieţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sfarsitul lumii

Teama că sfârşitul se apropie i-a cuprins şi pe locuitorii Capitalei, care din vară au început să se perinde din ce în ce mai mult prin magazinele de specialitate. Nu au un buget fix alocat pentru astfel de obiecte, dar odată ce au păşit într-un astfel de magazin îşi cumpără o trusă sau un briceag care le va oferi o mică siguranţă în lupta pentru supravieţuire.

În ultima perioadă am fost martori la tot felul de evenimente geo-climatice fără precedent în istoria recentă a Pământului. Adepţii previziunilor calendarului Mayaş susţin că pe 21 decembrie lumea în care trăim se va sfârşi. Chiar dacă nu susţin în totalitate această teorie, cercetătorii fac previziuni sumbre pentru perioada imediat următoare, în timp ce cineaştii realizează diferite producţii ce îmbină realul cu imaginarul.

Sfârşitului lumii se apropie

Pe fondul acestor previziuni, publicul, în mare parte slab informat, nu ştie ce are de făcut. Nici locuitorii din Capitală nu au stat cu mâinile în sân şi au luat cu asalt magazinele de specialitate, după modelul american.

Pentru a supravieţui după 21 decembrie, data oficială a sfârşitului lumii, bucureştenii au început să cumpere de la truse de prim-ajutor şi până la măşti de gaze. Fiecare îşi imaginează „sfârşitul lumi” după propria viziune. Unii sunt de părere că pământul va fi afectat de inundaţii, alţii îşi imaginează o lume plină de zombi apăruţi în urma exploziilor nucleare.

Trusa de prim-ajutor vitală supravieţuirii

Însă, specialiştii sunt sceptici când vine vorba de aceste teorii şi le recomandă clienţilor care păşesc în magazinele lor să îşi achiziţioneze măcar o trusă de prim-ajutor sau câteva conserve.

„Mi se pare de bun-simţ să ai în casă măcar o trusă de prim-ajutor şi câteva rezerve de apă şi mâncare. Nu se ştie niciodată ce ne rezervă natura. Mai ales că iarna trecută ne-am confruntat cu astfel de situaţii”, ne-a explicat Radu Nistorescu, proprietarul unui magazin specializat din Capitală.

Într-un astfel de magazin vin de obicei oameni care cunosc bine produsele, de la vânători, pescari, alpinişti până la militari sau colecţionari. Însă, din vară în magazin au început să vină din ce în ce mai multe persoane, de la tineri până la bătrâni, care vor să cumpere obiecte pentru supravieţuire.

În opinia lui Radu, teoria sfârşitului lumii este doar picătura care a umplut paharul, iar imaginea omului care se zbate să supravieţuiască a prins bine la public. În ultima vreme, planeta a fost afectată de o serie de evenimente precum tsunami, cutremure, inundaţii sau chiar explozii nucleare. O parte din locuitorii Capitalei au conştientizat riscurile la care se expun şi au început să viziteze din ce în ce mai des astfel de magazine.

Pentru a reuşi să supravieţuiască cât mai mult timp, locuitorii Capitalei şi nu numai îşi achiziţionează truse de prim-ajutor în care se găsesc bandaje, tifoane, alcool pentru dezinfectarea rănilor şi alte obiecte farmaceutice.

Pe lângă acestea, o trusă completă de supravieţuire conţine: beţe de chibrit impermeabile, creion, aţă,  ace de siguranţă, fierăstrău sârmă, busolă, prezevative, trusă de pescuit, amnar magneziu şi hârtie. Pe lângă acestea, specialiştii le recomandă clienţilor încălzitoare pentru mâini şi picioare, sau diferite vase de aluminiu în care îşi pot prepara mâncarea.

Măştile de gaze la mare căutare

La fel de bine se vând şi măştile de gaze pentru adulţi, dar şi pentru copii. Pe lângă acestea bucureştenii au arătat un interes ridicat şi pentru pachetele cu raţii alimentare, care au o valabilitate de până la 10 ani. „Oamenii nu sunt neapărat fixaţi pe ziua de 21 decembrie, întotdeauna a existat un segment de cumpărători pe care i-aş caracteriza ca fiind responsabili”, explică Radu Nistorescu.

Printre vitrinele în care sunt expuse tot felul de cuţite care mai de care mai tăioase şi mai impunătoare se află două obiecte vitale pentru supravieţuire, şi anume busolele şi lanternele pe dinam.

Truse de supravieţuire customizabile

În cazul în care intraţi într-un astfel de magazin şi nu vă puteţi hotărî la o trusă anume, vă puteţi cumpăra una customizabilă, în care puteţi pune orice obiect doriţi în funcţie de sfaturile pe care le primiţi de la vânzător.

În lupta pentru supravieţuire, bucureştenii cumpără tot felul de articole de îmbrăcăminte. Pantaloni impermeabili, mănuşi, veste, cagule şi bocanci rezistenţi de armată. „La ora actuală ne pândesc tot felul de pericole, oamenii oricum sunt îngrijoraţi, chiar dacă nu vine sfârşitul lumii ei simt nevoia să îşi cumpere astfel de articole”, adaugă Radu.

Explicaţia ştiinţifică pentru sfârşitului lumii

În ultimii ani, au început să apară tot felul de comentarii şi teorii pe marginea a două curente convergente care fac referinţă la sfârşitului lumii. Primul curent se referă la calendarul Maya, iar cel de-al doilea la tradiţia tibetană Kalachakra, însă odată ce am intrat în anul 2012, am intrat şi în era Vărsătorului, care din perspectiva tradiţiei indienilor Hopi va duce la o purificare şi triere care va avea loc prin cataclisme sau alte dezastre naturale.

Potrivit studiilor ştiinţifice, emisfera nordică a planetei va trece „prin foc” datorită unui eveniment ce apare în centrul galaxiei noastre, studii ştiinţifice care au legătură cu anumite alinieri planetare şi galactice, care au determinat perioadele de purificare din trecut. Un astfel de proces a început deja şi pentru noi.

Alte descoperiri ştiinţifice din astronomie, atestă faptul că centrul galaxiei este responsabil de periodice pulsaţii energetice care influenţează sistemul nostru solar.

Însă, în scrierile civilizaţiilor străvechi se susţine faptul că centrul galactic este sursa Conştiinţei Creatoare care ghidează evoluţia umanităţii şi a întregii galaxii şi determină calitatea vieţii de pe Pământ.

Cu toate că aceste explicaţii aduc mai mult a filosofie, descoperirile fizicianului Paul LaViolette expuse în cartea sa „Pământul incendiat” demonstrează faptul că la fiecare 13.000 de ani, Pământul primeşte un val de energie dinspre centrul galactic care duce la catastrofe. Ultima catastrofă provocată de un astfel de val de energie a fost produsă la sfârşitului erei glaciare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite