”Vânători de accidente” în trafic, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul caz semnalat a devenit viral pe internet şi a fost provocat de şoferul unei maşini înmatriculate în Ialomiţa
Primul caz semnalat a devenit viral pe internet şi a fost provocat de şoferul unei maşini înmatriculate în Ialomiţa

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au trimis în judecată o reţea de infractori acuzați de şantaj şi distrugere. Aceştia provocau intenţionat accidente pentru ca apoi să le ceară bani şoferilor pentru a nu ajunge la Serviciul de Accidente Uşoare al Brigăzii Rutiere.

Procurorii au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a mai multor persoane: Nicolae Adrian, Ignat Marius, Jipa Ionuţ Alexandru, Radu Liviu Georgian, Duţă Cristian, Alexe Mirel Florin şi Berbec Nicuşor Gabriel pentru şantaj şi distrugere.

Aceştia au acţionat în perioada decembrie 2011- februarie 2012 şi au reuşit să obţină sume frumoase de bani de la diverşi conducători auto.

Planul lor era unul ingenios: odată ce se aflau în trafic, le permiteau altor şoferi să iasă pe arterele cu cu prioritate, iar între timp apăreau alţi complici şi îi loveau pe şoferii-victimă.

Invocând nerespectarea regulii de acordare a priorităţii, infractorii cereau victimelor diferite sume de bani, pentru a nu reclama accidentul la Serviciul de accidente rutiere uşoare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite