USR PLUS Bucureşti îi cere primarului Nicuşor Dan să scoată la licitaţie numele Arenei Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Grupul USR PLUS din Consiliul General a înaintat o solicitare primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, referitor la suplimentarea veniturilor municipalităţii prin scoaterea la licitaţie a denumirii Arenei Naţionale, o practică recunoscută internaţional, pentru a acoperi o parte cheltuielile arenei şi de a reduce presiunea pe bugetul local.

Arena Naţională este una dintre clădirile valoroase din patrimoniul Capitalei, cu un cost de edificare de 200 de milioane de euro. Conform rezultatelor financiare din anul 2019, arena a costat municipalitatea aproximativ 19 milioane de lei şi a generat venituri de doar 3 milioane de lei, o pierdere de aproximativ 16 milioane de lei în anul respectiv. În anul 2020, an de pandemie, pierderile au ajuns la 22 de milioane de lei.

Avem exemplul oraşelor mari, precum Munchen şi Frankfurt, care atrag sponsorizări de 6, respectiv 5.5 milioane de euro anual prin acest mecanism. Considerăm că şi Bucureştiul ar putea avea de câştigat în urma unui astfel de parteneriat cu mediul privat.

„Avem nevoie de diversificarea veniturilor atrase de municipalitate pentru a ne putea concentra eforturile pe dezvoltarea oraşului. Banii atraşi prin închirierea numelui Arenei Naţionale pentru o anumită perioadă pot fi cheltuiţi pentru întreţinerea acesteia, iar fondurile care se duc acum din buget pentru întreţinere să fie cheltuiţi pentru dezvoltarea sportului bucureştean în rândul copiilor, de exemplu”, a declarat Florin Covaci, consilier general USR PLUS şi iniţiator al demersului, potrivit sursei citate.

Dacă propunerea USR PLUS de scoatere a numelui Arenei Naţionale la licitaţie va fi pusă în practică de către primărie, pot fi generate venituri importante, în locul pierderilor pe care Arena le înregistrează în prezent, conchide sursa amintită. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite