UPDATE Incendiu violent la un depozit de arhivare din Ilfov: 15 autospeciale intervin pentru stingerea focului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza vântului, incendiul se înteţeşte şi există riscul ca hala să se prăbuşească.
Din cauza vântului, incendiul se înteţeşte şi există riscul ca hala să se prăbuşească.

Pompierii intervin cu 15 autospeciale vineri seară pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o hală din judeţul Ilfov, în care este depozitată arhivă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, care a precizat că nu se ştie încă dacă sunt persoane înăuntru.

UPDATE Luni, ora 10.00  Incendiul nu a fost declarat lichidat, la peste 60 de ore de la izbucnire. Încă există focare mocnite, astfel că la faţa locului se mai acţionează cu două autospeciale de stingere şi o autoscară. 

Iniţial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări şi o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), în prezent se acţionează cu 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare şi au fost aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune.

Daniel Vasile precizează că hala are 1.000 de metri pătraţi, o înălţime de 15 metri şi comunică cu altă hală

Potrivit acestuia, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi dintr-o hală pe structură metalică din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov, cu parter şi două etaje, în care sunt depozitate stive de hârtie, dosare şi arhivă.

Din cauza vântului, incendiul se înteţeşte şi există riscul ca hala să se prăbuşească.

În prezent se acţionează cu 15 autospeciale de stingere, patru autoscări, ambulanţe SMURD şi o echipă de descarcerare.

În clădire nu există persoane.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite