UPDATE 52 de persoane au rămas, duminică, blocate aproape o oră în roata mare din Parcul Tei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Tei din Bucuresti. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Parcul Tei din Bucuresti. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

52 de persoane au rămas, duminică după-amiază, blocate în roata mare din Parcul Tei. Incidentul a survenit în urma unei pene de curent.

UPDATE Primăria Sectorului 2, care administrează Parcul de agrement Tei-Plumbuita, spune că sistemele de protecţie ale roţii mari s-au blocat în urma unei fluctuaţii de tensiune şi au necesitat resetarea calculatorului care asigură funcţionarea acesteia, precizând că în instalaţie se aflau 52 de persoane, care nu s-au aflat în pericol.

Într-un comunicat de presă transmis duminică după-amiază, Primăria Sectorului 2 precizează că la momentul incidentului în roată se aflau 52 de persoane, care "nu au fost în pericol, cele trei sisteme de siguranţă asigurând protecţia acestora".

Primăria mai spune că toate cabinele sunt prevăzute cu instalaţii de aer condiţionat care au asigurat confortul persoanelor, astfel încât acestea nu au suferit de frig şi că pentru prevenirea producerii unor incidente nedorite a fost solicitată şi prezenţa unor echipaj de la ISU şi SMURD Bucureşti care nu au fost nevoite să intervină.


Printre persoanele blocate în roata mare din Parcul Tei, din Sectorul 2 al Capitalei, se află şi mai mulţi copii. La faţa locului intervin pompieri şi alipinişti utilitari, pentru evacuarea în siguranţă a celor blocaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, incidentul a fost anunţat prin 112 la ora 14.00, când roata mare din parcul de distracţii Tei s-a blocat din cauza unei pene de curent. Conform sursei citate, s-a reuşit pornirea instalaţiei după aproximativ 45 de minute, respectiv în jurul orei 14.45, iar toate cele 20 de persoane au putut coborî în siguranţă, transmite News.ro.

Deşi alimentarea cu energie electrică a fost reluată la scurt timp de la întrerupere, instalaţia nu a repornit imediat.

Parcul de agrement Tei-Plumbuita este administrat de Primăria Sectorului 2 şi a fost amenajat printr-un proiect cu fonduri europene. În parc sunt amplasate şapte echipamente de distracţii, respectiv: roller-coaster, casa groazei, roata mare, lanţuri, roata mică, carusel şi maşinuţe electrice.

Roata Mare are o înălţime a axului principal de 33 de metri, diametrul roţii fiind de 60 de metri. Are o capacitate totală de 352 de pasageri.

Parcul a fost deschis în 25 iunie 2016.

Valoarea totală a proiectului a fost de 64.573.075 lei, din care 18.022.599 lei finanţare nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 1.524.688 lei contribuţia Guvernului României şi 45.025.788 lei contribuţia Sectorului 2 al Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite