Un restaurant din Bucureşti a fost amendat de ANPC cu 10.000 de lei pentru mai multe nereguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Un restaurant din Bucureşti a fost amendat cu 10.000 de lei de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi închis temporar pentru mai multe nereguli.

„O echipă a Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor din Municipiul Bucureşti a constatat un mod defectuos în desfăşurarea activităţii operatorului economic Thelos Lux SRL, în restaurantul cunoscut sub numele de Xclusive Pub”, au transmis marţi reprezentanţii ANPC.

Potrivit sursei citate, controlul a fost efectuat în urma unei reclamaţii primite cu privire la calitatea preparatelor.

Astfel, operatorul economic a fost amendat cu 10.000 lei, pentru neregulile constatate.

Comisarii au aplicat de asemenea, o serie de măsuri complementare, respectiv:

- oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme

- oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Deficienţe constatate:

- nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare, în ceea ce priveşte temperatura preparatelor finite şi a condiţiilor indicate de producător pentru produsele ambalate.

- folosirea unor produse din carne, congelate, depozitate în spaţiul frigorific în vederea decongelării, fără a avea etichete cu data şi ora deschiderii, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora

- utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită

- depozitarea produselor alimentare direct pe paviment,

- utilizarea unor recipiente pentru colectarea reziduurilor fără capac,

- utilizarea ustensilelor de bucătărie neprofesionale (tăvi de inox neigienizate corespunzător, cu urme de grăsime şi arsuri)

- folosirea unor agregate frigorifice cu vopsea exfoliată, rugină, chedere depreciate, rupte, neigienizate cu acumulări de praf şi impurităţi

- depozitare materii prime ambalate în acelaşi recipient cu preparatele finite

- existenţa unui paviment neigienizat, insalubru, în tot blocul alimentar, constantându-se şi prezenţa de insecte vii la momentul controlului (gândaci).

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite