Un restaurant din Bucureşti a fost amendat de ANPC cu 10.000 de lei pentru mai multe nereguli
0
Un restaurant din Bucureşti a fost amendat cu 10.000 de lei de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi închis temporar pentru mai multe nereguli.
„O echipă a Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor din Municipiul Bucureşti a constatat un mod defectuos în desfăşurarea activităţii operatorului economic Thelos Lux SRL, în restaurantul cunoscut sub numele de Xclusive Pub”, au transmis marţi reprezentanţii ANPC.
Potrivit sursei citate, controlul a fost efectuat în urma unei reclamaţii primite cu privire la calitatea preparatelor.
Astfel, operatorul economic a fost amendat cu 10.000 lei, pentru neregulile constatate.
Comisarii au aplicat de asemenea, o serie de măsuri complementare, respectiv:
- oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme
- oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.
Deficienţe constatate:
- nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare, în ceea ce priveşte temperatura preparatelor finite şi a condiţiilor indicate de producător pentru produsele ambalate.
- folosirea unor produse din carne, congelate, depozitate în spaţiul frigorific în vederea decongelării, fără a avea etichete cu data şi ora deschiderii, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora
- utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită
- depozitarea produselor alimentare direct pe paviment,
- utilizarea unor recipiente pentru colectarea reziduurilor fără capac,
- utilizarea ustensilelor de bucătărie neprofesionale (tăvi de inox neigienizate corespunzător, cu urme de grăsime şi arsuri)
- folosirea unor agregate frigorifice cu vopsea exfoliată, rugină, chedere depreciate, rupte, neigienizate cu acumulări de praf şi impurităţi
- depozitare materii prime ambalate în acelaşi recipient cu preparatele finite
- existenţa unui paviment neigienizat, insalubru, în tot blocul alimentar, constantându-se şi prezenţa de insecte vii la momentul controlului (gândaci).