Un fragment din Pasajul Basarab a căzut pe o mașină. Incidentul, surprins de camera de bord: „voi solicita plata reparației pentru daunele create” FOTO

0
Publicat:

O bucată din Pasajul Basarab din București s-a desprins și a căzut peste un autoturism aflat în mers. Momentul a fost surprins de camera de bord a mașinii.

 Un fragment din Pasajul Basarab s-a desprins. FOTO Ciprian Cherciu
Un fragment din Pasajul Basarab s-a desprins. FOTO Ciprian Cherciu

La volanul mașinii se afla jurnalistul Ciprian Cherciu (ECO DRIVE).

„Norocul, dacă pot spune lucrul ăsta, este că o bucată mai mare a căzut lângă mașină. Evenimentul s-a întâmplat la ora 17:43:34, conform înregistrării se pe mașină”, a scris jurnalistul Ciprian Cherciu, joi seara, pe pagina sa Facebook. 

Ciprian Cherciu spune că va cere Primăria București să suporte pagubele și să ia măsuri înainte să se întâmple un incident mai grav.

 Un fragment din Pasajul Basarab a căzut pe o mașină. FOTO Ciprian Cherciu
Un fragment din Pasajul Basarab a căzut pe o mașină. FOTO Ciprian Cherciu

„Voi notifica Primăria București si voi solicita plata reparației pentru daunele create. Nu cred ca voi recupera ceva dar poate voi reuși să preîntâmpin o tragedie. După cum am fost obișnuiți până acum, soluțiile vin doar după producerea unei tragedii. Având în vedere că acest eveniment nu este o tragedie, probabil că autoritățile nu vor face nimic dar merită să încerc”, a spus jurnalistul.

 Mașina a fost zgâriată. FOTO Ciprian Cherciu
Mașina a fost zgâriată. FOTO Ciprian Cherciu

Pasajul, dat în folosință fără ca recepția finală să fie făcută

Lucrările la Pasajul Basarab, care are o lungime de 2 kilometri, au început în anul 2006, pe vremea lui Adriean Videanu. Pasajul a fost inaugurat în anul 2011, când primar era Sorin Oprescu și, de atunci, a funcționat fără ca recepția finală să fie făcută.

„Am atribuit contractul pentru expertiza tehnică a acestui obiectiv atât de important, dat în folosință de mai bine de 10 ani. (...) Contractul a fost atribuit companiei Betarmex SRL (singura care a depus ofertă), la o valoare de 248.500 lei fără TVA”,  anunța, anul trecut, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Pasajul va putea fi preluat ulterior de Administrația Străzilor și va fi, în sfârșit, reparat și administrat.

„Expertiza va analiza modul de respectare a proiectului, calitatea materialelor folosite, a execuției lucrărilor și starea tehnică a construcției, în conformitate cu reglementările în vigoare. Expertiza se va finaliza cu un raport care va cuprinde soluții pentru remedierea eventualelor deficiențe, prioritizarea lucrărilor de reparații și/sau reabilitare, în funcție de urgența executării acestora”, explica, tot atunci, Nicușor Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite