Ucigaşul de la Otopeni, învinuit de probele ADN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Vlad (26 de ani), combinatorul de taxi de la Aeroportul  „Henri Coandă", suspectat de uciderea japonezei Yurika Masuno (20 de ani), riscă să fie condamnat la 25 de ani de închisoare, după ce specialiştii în medicină legală au stabilit că rezultatele testelor ADN îl indică pe acesta ca fiind autorul odioasei crime.

Rezultatele obţinute de medicii de la Institutul de Medicină Legală (IML) arată că acesta este violatorul studentei nipone, abuzată sexual şi asfixiată în pădurea Corbeanca în urmă cu două săptămâni.

„S-a identificat profilul ADN al inculpatului Vlad Nicolae pe obiectul de îmbrăcăminte aparţinând acestei victime. De asemenea, cel de-al doilea rezultat genetic de tip ADN comunicat a stabilit că profilul genetic aparţinând inculpatului fost identificat pe hanoracul şi mâna stângă a victimei", se arată într-o înştiinţare a Parchetului General. Procurorii aşteaptă acum şi expertiza psihiatrică în cazul violatorului.

Demiteri în urma anchetei

Între timp, la Parchet au avut loc noi audieri în acest dosar, fiind interogate rudele unei alte victime a ucigaşului, un caz mai vechi, în care acesta este cercetat. Anchetatorii au venit, ieri, cu mai mulţi saci, plini cu dovezi împotriva lui Vlad Nicolae.

Tot în contextul acestui caz, ieri a fost demis şi directorul Companiei Aeroporturilor, Cornel-Constantin Poteraşu.  Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a luat această măsură motivând ineficienţa autorităţii în problema taximetriştilor-pirat care-şi fac veacul în jurul aeroportului, de ani de zile. Din aceeaşi tagmă face parte şi taximetristul Viorel Razvan-Viorel, care a fost "complice" la uciderea japonezei. Despre acesta se ştie că făcea taximetrie ilegală la buza aeroportului de ani de zile, şi se combinase cu Vlad Nicolae,  care îi racola clienţi de la terminalul Sosiri.

Covali nu are nicio calitate în acest dosar, însă procurorii l-au pus sub cercetare penală pentru că şofa, deşi avea permisul suspendat. Mai mult, acesta este un conducător cu antecedente, fiind condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce în 2011 a fost prins, de asemena, făcând taximetrie, deşi nu avea nici măcar permis de conducere. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite