Trei traficanți din Capitală au fost prinși cu mai mult de 4 kilograme de cocaină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei traficanţi din Bucureşti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, după ce au fost prinşi cu 4,3 kg de cocaină, drogurile fiind aduse din Germania şi Olanda.

Droguri capturate de poliție
Droguri capturate de poliție

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2022, cei trei inculpaţi au constituit o grupare specializată în traficul internaţional de droguri de mare risc, respectiv cocaină.

Cocaina a fost cumpărată din Germania şi Olanda, şi ulterior introdusă pe teritoriul României, unde a fost comercializată în cantităţi mari, de ordinul kilogramelor, unor persoane de încredere ale traficanţilor.

Astfel, unul dintre inculpaţi a avut rolul de a pune la dispoziţia grupării mijloacele financiare necesare derulării activităţii, al doilea a fost cel care a negociat cumpărarea drogurilor de la grupări din străinătate, iar al treilea inculpat s-a ocupat de organizarea transporturilor către ţară.

Pe parcursul urmăririi penale au fost documentate două transporturi:

1. „La data de 23 februarie 2023, unul dintre traficanţi a asigurat transportul cocainei din Germania în România, drogurile fiind introduse în ţară pe cale rutieră. Cocaina a fost preluată, după ce a ajuns pe raza municipiului Bucureşti, de inculpatul care a asigurat finanţarea activităţii”, precizează comunicatul.

Ulterior, parte din acestea (respectiv cantitatea aproximativ 500 de grame) au fost predate celui de-al treilea inculpat în vederea comercializării. Drogurile au fost descoperite la data de 24 februarie 2023 de poliţiştii din cadrul DGPMB - Poliţia Sectorului 4, Secţia 16 Poliţie, cu ocazia controlului autoturismului condus de inculpat. Cu aceeaşi ocazie, asupra acestuia au fost descoperite şi 8 comprimate de ecstasy.

În plus, cu ocazia unei percheziţii domiciliare, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 1,8 kilograme de cocaină.

Droguri
Droguri

2. „La data de 28 februarie 2023, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 2 kilograme de cocaină, care a intrat pe teritoriul naţional pe cale rutieră, drogurile fiind destinate aceleiaşi grupări”, se arată în comunicat.

În total a fost indisponibilizată cantitatea totală de aproximativ 4,3 kilograme de cocaină. În cauză, au mai fost indisponibilizate şi 5 autoturisme, dintre care 3 de lux şi un autoturism folosit pentru transportul drogurilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite