Tratamentele anti-tânţari în zonele verzi ale Capitalei, de marţi  până la începutul  lunii octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamentele anti-tânţari în zonele verzi ale Capitalei, de marţi  până la începutul  lunii octombrie FOTO Adevărul
Tratamentele anti-tânţari în zonele verzi ale Capitalei, de marţi  până la începutul  lunii octombrie FOTO Adevărul

Tratamentele contra ţânţarilor în zonele verzi ale Capitalei, inclusiv parcuri, zone rezidenţiale şi cimitire, vor începe marţi şi vor fi făcute în fiecare seară până la începutul lui octombrie, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

Tratamentele vor fi efectuate, în intervalul 19.00-2.00, şi în grădini publice, la aliniamente stradale şi în zone industriale, potrivit sursei citate.

„Toate produsele insecticide utilizate au o toxicitate redusă pentru om şi animalele de companie, precum şi pentru vegetaţie“, precizează Primăria Municipiului Bucureşti.

O primă etapă a tratamentelor pentru combaterea ţânţarilor a început la 15 martie, în locurile unde dezvoltarea acestor insecte a fost posibilă în anotimpul rece, precum subsolurile imobilelor de la asociaţiile de locatari şi proprietari, de la spitale, şcoli, creşe, grădiniţe şi agenţi economici, dar şi în cele ale reţelelelor edilitare Apa Nova şi RADET.

Potrivit municipalităţii, pentru 2013, se aplică tratamente de combatere a ţânţarilor pentru aproximativ 22.000 de scări şi subsoluri, 18.000 de guri de canalizare ale reţelei RADET şi 17.000 de canale aparţinând Apa Nova.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite