Traficul va fi dat peste cap, începând de vineri. O arteră importantă a Capitalei se închide temporar pentru reparații

0
Publicat:

O importantă arteră din Capitală se va închide pentru vehicule, începând de mâine seară, din cauza unor lucrări de reabilitare la sistemul de termoficare.

foto trafic bucuresti
Traficul din București va fi dat peste cap începând din 28 iunie FOTO Mediafax

Circulația va fi oprită în perioada 28 iunie, ora 21:00 - 1 iulie ora 5:00, pe Calea Vitan, între Strada Lunca Banului și Bulevardul Energeticienilor, pe sensul de mers spre Spaiul Unirii, urând ca traficul rutier să fie deviat pe un traseu ocolitor.

Având în vedere aceste aspecte, Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere temporare, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri”, transmite Poliția Rutieră București.

În plus, sursa citată a venit cu recomandări și pentru pietoni, nu doar pentru șoferi. 

„Pietonilor le recomandăm să respecte semnalele și indicațiile polițiştilor rutieri, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa”, a mai menționat Poliția Rutieră.

De asemenea, traficul este afectat în perioada weekendului și de programul „Străzi Deschise”, care transformă mai multe bulevarde populare din București în străzi pietonale. 

Aceste evenimente au loc în fiecare weekend începând cu începutul lunii mai, când Brigada Rutieră a anunțat restricții de trafic în mai multe zone din Capitală, cu ocazia unor evenimente ce au loc în fiecare weekend.

Astfel, în fiecare zi de sâmbătă și duminică, Primăria Municipiului Bucureşti, alături de Centrul de Proiecte Culturale ARCUB organizează proiectul „Străzi Deschise - Bucureşti, Promenadă Urbană”, acesta desfășurându-se pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Bd. Dacia şi Splaiul Independenţei, între orele 09,00 - 23,00, fără afectarea traficului rutier în intersecţii.

Pe aceste tronsoane se vor desfăşura mini-concerte stradale, spectacole de teatru şi dans, ateliere pentru copii, statui vivante, studiouri foto.

Pe durata restricţiilor instituite se va permite traversul pe Calea Victoriei, la intersecţiile cu Bd. Dacia, Str. Ştirbei Vodă, Str. George Enescu, Str. Ion Câmpineanu şi Bd. Regina Elisabeta.

Poliţiştii recomandă rute alternative precum:

- Piaţa Victoriei - Bd. Lascăr Catargiu - Piaţa Romană - Bd. Magheru - Bd. Nicolae Bălcescu - Piaţa Universităţii - Bd. I.C. Brătianu - Piaţa Unirii - Splaiul Independenţei;

- Piaţa Victoriei - Str. Buzeşti - Str. Berzei. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite