Tobogan pentru copii, ars de grataragii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cenuşă, gunoaie, bănci rupte, leagăne şubrede şi un tobogan de plastic topit, gata să cadă oricând peste un copil.

Nu este un loc abandonat, ci este un loc de joacă din cartierul Rahova, în zona Malcoci. De mai bine de o săptămână, bucăţi dintr-un tobogan ars stau să se desprindă din cauza neglijenţei autorităţilor locale.

„În fiecare seară se adună grupuri de puşti de 16-18 ani care rup gardurile, leagănele, mănâncă seminţe. Săptămâna trecută au făcut şi un grătar în mijlocul locului de joacă", s-a plâns Emilia Ciobanu, o mamă care se afla în părculeţ împreună cu băieţelul ei de doi ani. „Nici nu avem unde să ne ducem copiii, mai e un loc în apropiere, dar e la fel de distrus", a completat Andra Barbu, o altă mămică.

În urma sesizării făcute de redactorii „Adevărul de seară" către Primăria Sectorului 5, au ajuns ieri la locul de joacă două angajate ale Administraţiei Domeniului Public (ADP), pentru a „constata" cu un pix şi un aparat de fotografiat stricăciunile.

„Ne-a trimis de la ADP să vedem ce e. Nouă ne-au spus că s-a întâmplat aseară", a spus una dintre cele două femei. „Ştiam că se află într-o stare proastă, dar nu ştiam că e ars. Săptămâna aceasta, pe măsură ce vom achiziţiona elementele distruse, le vom înlocui. Am solicitat paza acelor locuri, dar asta înseamnă mai mulţi poliţişti comunitari şi nu ştim dacă se justifică", au declarat reprezentanţii ADP Sector 5.

Reclamaţii fără răspuns
Poliţiştii comunitari din sector încadrează juridic fapta, dar ridică din umeri. „Zona este în itinerariul nostru de patrulare, dar asta este distrugere şi nu intră în competenţa noastră", a declarat directorul Poliţiei Comunitare a Sectorului 5, Mihai Ciubotaru.

La nici 200 de metri, pe strada Teliţa, se găseşte un alt loc de joacă, aflat aproape în aceeaşi stare. Locuitorii din zonă au depus de nenumărate ori reclamaţii la poliţie, însă nu au primit niciun răspuns.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite