„Străzi deschise”: plimbări urbane şi evenimente în aer liber în cartierul Aviaţiei

0
0

Programul „Străzi deschise” readuce plimbările urbane şi evenimentele în aer liber în cartierul Aviaţiei, în zilele de 1 şi 2 octombrie, anunţă ARCUB.

Stradă pietonală FOTO Inquam Photos / C[lin Gavrilaș
Stradă pietonală FOTO Inquam Photos / C[lin Gavrilaș

„După ce primul weekend 'Străzi deschise' din cartierul Aviaţiei a fost bine primit de locuitori, strada General Ştefan Burileanu se deschide din nou pentru pietoni între 1 şi 2 octombrie şi găzduieşte un program artistic şi recreativ gândit de Proedus împreună cu Circul Metropolitan Bucureşti, Şcoala de Artă Bucureşti, Teatrul de Animaţie Ţăndărică. În acest weekend, Calea Victoriei şi şoseaua Kiseleff nu devin pietonale", a precizat un comunicat de presă al ARCUB, potrivit Agerpres

„Străzi deschise" continuă până pe 16 octombrie cu următoarele două weekenduri pietonale în Bucureşti: 8-9 octombrie, 15-16 octombrie 2022. Detalii despre locaţiile şi programul artistic al weekendurilor viitoare "Străzi deschise" vor fi anunţate în curând.

Proiectul "Străzi deschise" este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti.

Începând din aprilie 2022, "Străzi deschise - Bucureşti, Promenadă urbană" propune locuitorilor o "(re)împrietenire" cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în mai multe zone centrale şi din sectoare. Zonele care devin pietonale variază de la weekend la weekend, proiectul urmărind să ofere posibilitatea cât mai multor locuitori ai Capitalei să se bucure de insule de relaxare temporare în spaţiul public altminteri aglomerat al oraşului. Programul artistic de pe traseele pietonale ale evenimentului, "Străzi deschise" se desfăşoară cu participarea instituţiilor de cultură, a artiştilor şi companiilor independente din Bucureşti.

București


Ultimele știri
Cele mai citite