Târg de adopţii, sâmbătă şi duminică, pe Insula Îngerilor de pe Lacul Morii

0
0

Un nou târg de adopţii va fi organizat sâmbătă şi duminică de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, pe Insula Îngerilor de pe Lacul Morii (sectorul 6).

1.000 de căţei au fost ridicaţi în acest an de pe străzi FOTO Arhivă
1.000 de căţei au fost ridicaţi în acest an de pe străzi FOTO Arhivă

Evenimentul, care va începe în fiecare zi de la ora 11.00, face parte din RiseUP Bucharest on the Sky, primul festival urban cu baloane de aer cald, relatează Agerpres

„Căţei din centrele de adopţii ASPA şi pisici de la Asociaţia TNR Capturare Sterilizare Eliberare şi All Souls Rescue Center, de toate vârstele şi culorile, cu personalităţi dintre cele mai diverse, vor aştepta cu nerăbdare şansa de a fi adoptaţi. Anul acesta, în cadrul târgurilor organizate de ASPA, 223 căţei şi-au schimbat viaţa, intrând în mijlocul unor familii iubitoare de animale şi responsabile", transmite ASPA.

Adopţiile sunt gratuite, iar animalele prezente la târg sunt sănătoase şi au toate procedurile legale îndeplinite. La târgul de pe Insula Îngerilor vor fi şi voluntarii PROEDUS, alături de sponsorii campaniei, care au pregătit "numeroase surprize" pentru blănoşii adoptaţi, dar şi pentru adoptatori, menţionează sursa citată.

Totodată, într-o postare pe Facebook, ASPA Bucureşti transmite că 1.054 de câini au fost capturaţi în primele 6 luni ale acestui an de pe străzile Capitalei. Toţi aceşti câini au ajuns în adăposturile ASPA şi astfel a fost prevenită înmulţirea lor pe străzi. Pe de altă parte, ASPA menţionează că primeşte zilnic sesizări cu privire la câini fără stăpân care circulă liberi pe domeniul public.

„Capturarea nu rezolvă cauza, ci doar efectul! Mai mult, capturarea nu poate ţine pasul cu înmulţirea necontrolată a câinilor şi cu abandonul acestora! Care este aşadar cauza? De ce avem în continuare câini pe străzi, în ciuda faptului că echipajele ASPA, care au program pe toată durata zilei, inclusiv acţiuni de noapte, ridică în medie 175 de câini/lună? Deoarece în Bucureşti trăiesc mii de câini în curţile cetăţenilor, mii de câini nesterilizaţi care se înmulţesc necontrolat, iar puii rezultaţi din montele nedorite sunt abandonaţi pe străzi. Unii dintre ei sunt ridicaţi la timp de echipajele ASPA, alţii ajung la maturitate pe străzi şi dau naştere altor pui nedoriţi, alimentând astfel fenomenul înmulţirii", se arată în postare.

ASPA reaminteşte că încă din 2014 este obligatorie prin lege sterilizarea câinilor de rasă comună. Autoritatea a derulat anul trecut şi anul acesta o campanie de informare, în colaborare cu Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, „în toate cartierele de case de la periferia oraşului, de unde sunt ridicaţi cel mai frecvent" câini de pe străzi.

„Rezultatele campaniilor - doar 34% dintre câinii care locuiesc în aceste curţi erau sterilizaţi şi doar 28% microcipaţi - înfăţişează o realitate generatoare de câini fără stăpân. Dacă vrem să nu mai avem câini pe străzi, este nevoie să fie sterilizaţi şi microcipaţi câinii din gospodării! În acest sens, ASPA sesizează săptămânal autorităţile care au competenţe în verificarea şi aplicarea legislaţiei de gestionarea a câinilor fără stăpân", menţionează sursa citată.

București


Ultimele știri
Cele mai citite