Stația de metrou Tudor Arghezi este gata. Când vor ajunge trenurile acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua stație de metrou „Tudor Arghezi”, de pe magistrala M2, este gata. Trenurile ar putea circula până la această stație începând cu jumătatea anului viitor.

Stația de metrou Tudor Arghezi / Foto: Captură Video / Facebook / Daniel Băluță
Stația de metrou Tudor Arghezi / Foto: Captură Video / Facebook / Daniel Băluță

„Tudor Arghezi, stația de metrou pe care comunitatea Sectorului 4 a construit-o pe Șoseaua Berceni, în prelungirea magistralei M2, este finalizată și urmează să intre în procedură de recepție și de efectuare a probelor, pentru ca, ulterior, să fie dată în folosință călătorilor”, informează PS4.

„Ulterior, după recepția finală a lucrărilor, Metrorex va face toate probele pentru ca, la jumătatea anului viitor, să putem circula cu metroul până la stația Tudor Arghezi”, a precizat edilul Sectorului 4.

„Vom intra în faza de recepţie a lucrărilor şi, de asemenea, concomitent cu faza de recepţie se va desfăşura şi perioada de probe şi teste. Noi nu facem rabat de la siguranţa şi calitatea lucrărilor. Siguranţa călătorilor este criteriul principal pentru noi, de aceea, în perioada următoare, împreună cu Autoritatea Feroviară Română, avem un program de testări şi în funcţie de rezultatele pe care le vom evalua, de atingere a parametrilor tehnici necesari, se va trece la utilizarea metroului şi de către călători. (...) Testele pot dura o lună sau cel puţin două luni, în funcţie de rezultatele pe care le vom obţine de atingere a parametrilor tehnici proiectaţi, adică în trimestrul doi 2023, în martie, aprilie", a spus Miclăuş la o conferinţă de presă referitoare la finalizarea lucrărilor de construcţie a noii staţii Tudor Arghezi, de pe magistrala M2.

Daniel Băluță a anunțat că stația de metrou a fost implementată ca rezultat al unei colaborări între  Primăria Sectorului 4, Ministerul Transporturilor și Metrorex.

Stația are o suprafață desfășurată de 15.100 mp și va fi supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje şi va avea şase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

În apropiere este amenajată și o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită depersoanele care vor să ajungă în centrul Capitalei şi folosesc ca mijloc de transport metroul.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite