Spectacol printre morminte. Cimitirul Bellu se transformă sâmbătă noapte în cel mai căutat loc din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 16 mai, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, în Cimitirul Bellu din Capitală va avea loc un concert unic – „Dolce Vita“.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, organizează în Cimitirul Bellu un concert unic - Dolce Vita - pus în scenă de artişti ai Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian“. Evenimentul face parte din programul Noaptea Muzeelor şi va începe la ora 21.00.

Vor fi interpretate live cele mai frumoase momente din spectacole celebre de operetă şi musical. Astfel, Irina Baianţ, Florin Budnaru, Ernest Fazekas, Adrian Nour şi Cătălin Petrescu, acompaniaţi de Orchestra şi Corul Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian“, vor interpreta arii din spectacolele de operetă „Contesa Maritza“, „Silvia“ şi „Prinţesa Circului“ de Emmerich Kalman, „Secretul lui Marco Polo“ de Francis Lopez, „Liliacul“ de Johan Strauss-fiul, precum şi melodii din musicalurile „Mizerabilii“ de Claude Michel Schonberg, „Jesus Christ Superstar“ de Steve Balsamo, „Notre Dame“ de Riccardo Cocciante, „Apocalipsa iubirii“ de Ernest Fazekas, dar şi din cea mai recentă premieră a Teatrului de Operetă, celebrul musical „Fantoma de la Operă“ de Andrew Lloyd Webber.

În cadrul evenimentului, pianistul Ştefan Doniga va interpreta un fragment din unul dintre cele mai cunoscute concerte pentru pian şi orchestră compuse de W.A. Mozart.

Noaptea Muzeelor 2015. Dolce Vita, un spectacol în premieră

Fragmentele interpretate în cadrul evenimentului de la Muzeul Bellu fac parte din spectacolul „Dolce Vita“ pus în scenă de Dragoş Galgoţiu, ce va avea premiera în luna iunie la Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian“. De la ora 19.00, până la începerea spectacolului, ajutaţi de ghizi, bucureştenii vor avea posibilitatea să cunoască istoria personalităţilor din Cimitirul Bellu, dar şi a poveştilor mai putin cunoscute ale unor lucrări din ansamblul muzeal. Printre acestea se numară: Doamna cu umbrelă, Fraţii Poroineanu, Monsenior Ghyka, Aviator Banciulescu, Capela Marghiloman.

Noaptea Muzeelor 2015. Întâlnire cu Joe Black

La ora 22.30,  după concertul Teatrului de Operetă, bucureştenii sunt aşteptaţi să vizioneze filmul artistic „Întalnire cu Joe Black“, ai cărui protagoniţti sunt Anthony Hopkins şi Brad Pitt. Filmul este o pledoarie pentru viaţă, de care moartea însăşi, întruchipată de personajul Joe Black (Brad Pitt), se îndrăgosteşte. Povestea fantastică oferă o altă viziune asupra morţii, arătând că, daca moartea s-ar întrupa, ar fi un personaj cu emoţii pozitive, care ar testa capacităţile oamenilor de a se bucura şi ar putea aprecia viaţa.

În faţa capelei din Cimitirul Bellu vor fi amplasate o scena şi un ecran, iar pe aleea principala vor fi montate scaune. Anul trecut, peste 20.000 de bucureşteni au vizitat muzeul, piesa de teatru  „Viaţa de cimitir“, regizată de Rodica Popescu Bitănescu fiind foarte apreciată de public.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite