Spațiu verde, amenajat în incita unui liceu din București. Anunțul primarului Nicușor Dan

0
Publicat:

Un spațiu verde va fi amenajat chiar în incinta unui liceu din Capitală. Ideea aparține unei echipe de elevi de liceu, câștigătoare în cadrul apelului de proiecte „Bugetare Participativă Liceul Tău”.

Proiectul „Botanical Beauty”, al echipei Green Life, desemnat câștigător FOTO Facebook/ Nicușor Dan
Proiectul „Botanical Beauty”, al echipei Green Life, desemnat câștigător FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Liceului Teoretic „Jean Monnet” din București, este cel care va beneficia de un spațiu verde amenajat în incinta sa. Acesta se datorează unui proiect câștigător al ediției din acest an a apelului de proiecte „Bugetare Participativă Liceul Tău”.

„Botanical Beauty”, proiectul câștigător

Proiectul denumit „Botanical Beauty”, propus de echipa Green Life, a fost selectat pentru implementare și va cuprinde o serie de activități, inclusiv târguri și ateliere.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a subliniat marți că este încântat să vadă interesul și atenția acordată de tineri mediului înconjurător și soluțiile găsite de echipa Green Life pentru educarea celor din jur, în ceea ce privește aspectul ecologic.

Mă bucur să văd interesul și atenția tinerilor pentru mediu, dar și soluțiile pe care echipa le-a găsit pentru a-i educa pe cei din jurul lor cu privire la acest aspect. Astfel, proiectul și-a propus amenajarea unui spațiu verde în incinta liceului și multe alte activități precum târguri și ateliere, a transmis edilul, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, primarul Nicușor Dan a felicitat toți finaliștii apelului de proiecte „Bugetare Participativă Liceul Tău” pentru implicare și participarea activă în acest program.

Printre finaliști se numără echipele: Triple M - Colegiul Național „Grigore Moisil”, Clock Works - Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Vlăstarul - Colegiul Național „Spiru Haret”, Media Explorers - Liceul Teoretic „Jean Monnet”, Idealiștii - Colegiul Național „Sfântul Sava” și Firefly - Liceul Teoretic „Ion Barbu”. Implementarea proiectului „Botanical Beauty” este programată să aibă loc în perioada septembrie - decembrie 2023, iar echipa Green Life va beneficia de premii substanțiale pentru implicarea sa în programul „Bugetare Participativă - Liceul Tău”. Aceste premii vor fi oferite de către Primăria Municipiului București prin PROEDUS.

Bugetare Participativă - Liceul Tău este un program realizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS, sub coordonarea Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti, şi face parte din participarea Municipiului Bucureşti la Iniţiativa Localitate Prietenă a Copiilor (UNICEF România).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite