Sirianul care a aruncat un cocktail Molotov în Ambasada Israelului, adus la Parchet. Colegul de apartament, deja audiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul sirian care a încercat luni să îşi dea foc în faţa sediului Ambasadei Israelului din Bucureşti a fost dus marţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru audieri, potrivit Agerpres.

Bărbatul a fost reținut luni. FOTO Inquam Photos
Bărbatul a fost reținut luni. FOTO Inquam Photos

UPDATE: Sirianul este în fața procurorilor. Aceștia urmează să stabilească dacă se impun măsuri preventive în cazul său.

Știrea inițială

Audierile în cazul incidentul de securitate de la Ambasada Israelului din București continuă și marți. Bărbatul sirian care a aruncat un cocktail Molotov în ușa reprezentanței va ajunge marți la Parchet.

Locuința cetățeanului sirian reținui luni după ce a încercat să incendieze intrarea clădirii Ambasadei Israelului la București a fost percheziționată luni seara. Anchetatorii l-au ridicat pe colegul de apartament al bărbatului, pentru audieri, potrivit Gândul

Potrivit surselor Gândul, în apartamentul respectiv ar fi locuit două persoane.

Cum s-a întâmplat incidentul

Amintim că incidentul a  avut loc luni, în jurul orei 12,  când sirianul în vârstă de 34 de ani ar fi aruncat un cocktail Molotov în ușa Ambasada Israelului din București, incendiind un afiș, apoi ar fi încercat să-şi dea foc.

„O persoană, aparent de origine siriană, a ajuns în proximitatea clădirii în care se află Ambasada Israelului în România. Când a fost abordată de către agenţii de securitate, a scos un cocktail Molotov, l-a aprins şi l-a aruncat spre uşa de intrare în holul clădirii”, au afirmat reprezentanţii ambasadei, potrivit Agerpres.

Nu au existat victime.

„Bărbatul a ameninţat cu autoincendiarea şi a încercat să provoace daune cu un cocktail Molotov. Lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii care asigurau securitatea Ambasadei Israelului l-au imobilizat pe suspect şi au procedat la stingerea incendiului. Nu există pagube materiale importante, în afară de un afiş de pe uşa de la intrarea ambasadei. Ulterior, suspectul a fost predat poliţiei pentru cercetări şi în acest moment se află în custodia Poliţiei Române",  transmitea, luni, purtătorul de cuvânt al SRI.

„Ar fi avut o anumită nemulţumire în ceea ce priveşte acordarea reşedinţei”

Bărbatul nu ar fi acţionat în contextul intervenţiei Israelului în Gaza, ci ar fi o nemulţumire personală a bărbatului.

„Din datele pe care le deţin, nu ar fi fost un act antisemit, ar fi avut o anumită nemulţumire în ceea ce priveşte acordarea reşedinţei, dar toate aceste aspecte vor fi stabilite după continuarea verificărilor care sunt efectuate acum. Cu siguranţă va fi verificat cazierul lui, va fi verificat istoricul acestuia", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, la Antena 3.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite