Alertă în București. Un sirian a încercat să se autoincendieze în faţa Ambasadei Israelului din Bucureşti. A fost imobilizat de SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE, ora 14.30

La rândul său, şi Serviciul Român de Informaţii a emis un comunicat de presă, în care descrie cronologia evenimentelor.

"În cursul zilei de astăzi, un bărbat a ajuns în proximitatea Ambasadei Israelului din Bucureşti, având un comportament suspect. Bărbatul a ameninţat cu autoincendiarea şi a încercat să provoace daune cu un cocktail Molotov. Lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii care asigurau securitatea Ambasadei Israelului l-au imobilizat pe suspect şi au procedat la stingerea incendiului. 

Nu există pagube materiale importante, în afară de un afiş de pe uşa de la intrarea ambasadei. Ulterior, suspectul a fost predat poliţiei pentru cercetări şi în acest moment se află în custodia Poliţiei Române", a declarat purtătorul de cuvânt al SRI.

UPDATE, ORA 13.20

Potrivit celor mai recente informaţii, sirianul în vârstă de 34 de ani ar fi încercat să-şi dea foc cu o sticlă incendiară, provocand un incendiu, din cauză că nu a fost primit în audienţă.

Ştirea iniţială

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 12, la sediul Ambasadei Israelului din Bucureşti, unde, din primele informații, un bărbat a fost imobilizat de Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații, după ce ar fi aruncat un cocktail Molotov în uşa instituţiei.

FOTO arhiva
FOTO arhiva

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a emis un comunicat în care a clarificat întreaga situaţia.

„Astăzi, 3 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 14 Poliție au fost sesizați, de către Serviciul Român de Informații, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze*

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34  de ani, cetățean străin.

Anterior sosirii polițiștilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, care asigurau securitatea instituției, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiș de pe ușa, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură.

La acest moment, activitățile sunt în desfășuare. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite