Sectoarele 2 și 3 și mai multe cartiere din Sectorul 1, fără apă caldă

0
Publicat:

Compania Termoenergetica sistează furnizarea apei calde în mai multe zone din București, pentru efectuarea unor lucrări majore pe conducta Magistralei 3 Sud și într-unul dintre cele mai importante cămine din rețeaua de termoficare a Capitalei.

Lucrări Termoenergetica. FOTO Facebook Termoenergetica
Lucrări Termoenergetica. FOTO Facebook Termoenergetica

Simultan cu oprirea CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale au fost începute și lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud, cu diametrul de 1200 mm - în zona străzii Releului, cât și în căminul Releului, unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare din Municipiul București. Astfel, furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată în Sectoarele 2 și 3, precum și în zonele Aviației, Floreasca, Calea Dorobanților din Sectorul 1, până în data de 11 august 2023”, a anunțat, marți, într-un comunicat, Termoenergetica București.

Degradări importante ale structurii de rezistență

Potrivit companiei, căminul Releului, acolo unde vor fi începute lucrările de importanță majoră pentru viitoarea funcționare a sistemului de termoficare este unul dintre cele mai importante, „fiind un cămin în care sunt amplasate vanele care fac legătura între Magistrala 3 Sud și Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare între CTE Sud si CTE Progresu”.

„În următoarele zile, vor fi refăcute toate armăturile și conductele din interiorul căminului. Este unul dintre cele mai mari cămine din rețeaua de termoficare a Capitalei, cu o suprafață de 180 de metri pătrați și în cazul său, expertiza a arătat că prezintă degradări importante ale structurii de rezistență cauzate în mare parte de lipsa investițiilor”, precizează Termoenergetica.

Astfel, vor fi remediate:

• zone extinse în care acoperirea cu beton a armăturii nu este asigurată;

• zone în care armătura longitudinală din grinzi, este afectată de rugină, astfel încât, armătura și-a redus diametrul la mai puțin de jumătate (inclusiv zone unde armatura este în totalitate degradată);

• zone în care armătura transversală din grinzi este afectată de rugină, astfel încât armătura și-a redus diametrul cu circa 5 mm;

Tot în această perioadă se vor executa lucrările de înlocuire a aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1200mm și alți aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1000mm. De asemenea vor fi înlocuite și două vane cu diametrul de 1000mm și alte vane de golire, sau de aerisire.

Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcțiune în anul 1968, această zonă de rețea având 55 de ani de funcționare. Termenul estimat pentru reluarea furnizării agentului termic este 11 august 2023. În paralel, simultan cu intervalul în care CTE Sud va fi oprit pentru efectuarea reviziei anuale, vor fi executate mai multe lucrări de reparații, printre care amintim, zonele Colentina (Dn 800mm), Tineretului ( Dn 500mm și 600mm), Calea Călărașilor (Dn 500mm)”, explică Termoenergetica.

După finalizarea lucrărilor, vor fi efectuate manevrele pentru trecerea consumatorilor arondați CTE Sud la alimentarea din CTE Progresu. O parte din consumatorii alimentați de CTE SUD vor fi arondați la CT Titan. Manevrele tehnice se vor derula progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi gradul de uzură tehnică foarte mare a conductelor, care îngreunează efectuarea operațiunilor desfășurate.

„Este important de subliniat că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.  Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren”, se mai arată în comunicat.

Se va lucra simultan în mai multe puncte

Compania precizează că, în șantierele mari, se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite