Bucureștenii din Sectorul 4, fără apă caldă. O avarie a afectat toate punctele termice din sector

0
Publicat:

În urma unei avarii produse pe conducta Magistralei 3 Sud, Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat miercuri oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă către punctele termice din Sectorul 4.

Intervenție Termoelectrica. FOTO Facebook Termoelectrica
Intervenție Termoelectrica. FOTO Facebook Termoelectrica

Măsura a fost luată în vederea executării lucrărilor de reparație necesare în urma unei avarii produse pe conducta Magistralei 3 Sud - DN 1200 mm - în zona străzii Releului, din Sectorul 3 al Capitalei.

Astfel, în perioada 26-28 iulie 2023, se va sista furnizarea agentului termic pentru apă caldă, către toate punctele termice din Sectorul 4.  

„Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcțiune în anul 1968, această zonă de rețea având 55 de ani de funcționare. În paralel cu lucrările de remediere a avariei, se fac verificări și lucrări pregătitoare pentru reabilitarea acestei magistrale, pe tronsonul cuprins între CTE Sud și Căminul Releului (strada Releului), lucrare programată pentru începere în cursul acestui an. De asemenea, se efectuează lucrări pregătitoare pentru înlocuirea instalației din căminul Releului. Menționăm faptul că atât tronsonul, cât și căminul mai sus menționate sunt foarte importante pentru asigurarea tranzitului de agent termic între Sectorul 4 și Sectoarele 3 și 2”, a precizat, miercuri, CMTEB.

„Pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice vor fi repuse în funcțiune” 

În toată perioada efectuării reviziei la CTE Progresu, punctele termice din Sectorul 4 sunt alimentate din CTE Sud a precizat compania.

„Este important de subliniat că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, se arată în comunicatul Termoelectrica.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite