Se extinde rețeaua de tramvai din Capitală. O linie nouă de 10 km

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Nicușor Dan a anunțat luni că proiectul pentru extinderea rețelei de tramvai din Capitală se află în etapa de analiză a ofertelor. Acesta a precizat că vor fi construite noi linii, pe o lungime de 15 km.

LRețeaua de tramvai din București va fi extinsă / Foto Arhivă
LRețeaua de tramvai din București va fi extinsă / Foto Arhivă

„În acest moment, suntem în etapa de analiză a ofertelor celor doi participanți care s-au înscris la procedura de atribuire a contractului de achiziție publică pentru elaborarea studiilor de fezabilitate: METROUL S.A. și Intergroup Engineering S.R.L.” a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Acesta a precizat că unul dintre proiecte vizează realizarea unei conexiuni dintre liniile de tramvai 32 și 21, prin Piața Unirii. 

De asemenea, primarul a spus și că vor fi construite noi linii, pe o lungime de 15 kilometri, pentru a exista o conexiune între zone importantei ale Capitalei.

Achiziția este împărțită în 4 loturi

  • „Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii, care va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri.
  • Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu - Str. Iuliu Hațieganu - Șos. Vitan-Bârzeşti - Str. Sergent Ion Iriceanu - Str. Turnu Măgurele - Str. Luică.
  • Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa
  • Lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.”, a mai scris pe Facebook primarul.
BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite