Gabriela Firea – trimisă la cratiţă de Marcel Ciolacu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna se numără…candidaţii. După discuţiile şi scenariile apărute în mass-media privind potenţiali candidaţi la alegerile prezidenţiale, acum a venit şi rândul Primăriei Capitalei să intre în acest carusel al speculaţiilor în contextul în care funcţia de Primar General este cea mai vânată şi râvnită funcţie aleasă, după cea de preşedinte al României. Aşadar, deşi bucureştenii sunt exasperaţi de traficul înfiorător din Capitală, de mijloacele de transport în comun extrem de murdare, de mizeria pe care o întâlnesc la tot pasul pe străzi sau de poluarea care le pune în pericol sănătatea, iată, se pot bucura de o pleiadă de candidaţi dornici să ajungă la butoiul cu miere care poartă numele de Primăria Generală a Capitalei.

Nu mai este niciun secret că Nicuşor Dan, actual primar, râvneşte să obţină şi al doilea mandat în fruntea primăriei. Deşi prestaţia sa de până acum a fost una dezastruosă, iar iarna care vine se anunţă a fi una extrem de grea, Nicuşor îşi permite chiar  „aroganţe” spunându-le bucureştenilor că frigul din apartamente îi fereşte de boli gastrointestinale. La primărie şi-ar încerca norocul şi fostul Supermen, Florin Cîţu, dar şi USR-istul Vlad Voiculescu pentru care celebrul „Justiţiar din Berceni” deja face campanie electorală. Nu în ultimul rînd, Gabriela Firea, fostul Primar al Capitalei, şi-ar dori şi ea o revanşă pentru înfrângerea suferită la alegerile din anul 2020.

Disperarea Gabrielei Firea de a mai prinde o candidatură, de orice fel, la viitoarele alegeri este atât de mare încât aceasta nu a ratat să se poziţioneze favorabil pe nicio temă „progresistă” dezbătută în mediul online, încât toţi influencerii, care altădată nu conteneau să trimită „plăcuţe suedeze” spre Kiseleff, mai că au proclamat-o „Regina Progresismului” în România. Probabil, cuvioasa Firea, deşi nu ratează, de asemenea, nicio ocazie să se prezinte şi drept o creştină plină de evlavie, a uitat că nimeni nu poate sluji la doi stăpâni: „lui Dumnezeu şi lui Mamona”, altfel nu ar fi alunecat în păcat.

Marcel Ciolacu, însă, a pus piciorul în prag şi a trimis-o pe Firea direct la cratiţă. Deşi liderul PSD a anunţat că îşi doreşte o competiţie cât mai deschisă pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale, Gabrielei Firea i-a interzis accesul la această competiţie şi a somat-o public să aleagă fie candidatura la prezidenţiale, fie pe cea la Primăria Capitalei. O umilinţă mai rar întâlnită pe scena politică pentru o femeie care se pretinde a fi şi un lider de anvergură. Şi, în acelaşi timp, şi un mesaj destul de clar că doamna Firea arde gazul de pomană la Ministerul Familiei. Acum, că a ales să fie candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea ar trebuie să se dedice exclusiv acestui obiectiv politic şi să plece din fruntea ministerului.

La alegerile din toamna anului 2020, Nicuşor Dan a ajuns în fruntea Primăriei Capitalei cu sprijinul PNL şi USR, două partide care nu mai ştiu prin ce mijloace să se dezică de acesta. Cu un Consiliu General ostil şi fără nici un spijin politic, Dan a ajuns să fie un fel de primar „homeless”. Pentru actuala coaliţie aflată la putere şi, în special, pentru cei de la PSD ar fi floare la ureche organizarea unui referendum pentru demiterea lui Nicuşor din fruntea Primăriei Generale. Oricum, popularitatea acestuia în Bucureşti este la cote dezastruoase, conform ultimelor sondaje de opinie 68% dintre bucureşteni consideră că lucrurile merg într-o direcţie greşită în Capitală.

Dacă Ciolacu nu a dat încă semnalul pentru raderea lui Dan din fruntea Primăriei Generale, înseamnă că are motive bine întemeiate. Astfel, un prim motiv ar fi că, în ciuda incompetenţei crase de care a dat dovadă până acum în administrarea Capitalei, Dan slujeşte interesele băieţilor cu ochi albaştri. Când băieţii nu vor mai avea nevoie de serviciile lui Nicuşor Dan, atunci se va da şi ordinul pe unitate pentru demiterea sa din funcţie. Iar Ciolacu, o marionetă foarte ascultătoare, îl va executa întocmai.

Un al doilea motiv este acela că Nicuşor Dan îi este extrem de folositor lui Marcel Ciolacu în ecuaţia luptelor de putere din interiorul PSD. Fie că se va ajunge la un referendum de demitere, fie că Dan va fi lăsat să îşi ducă mandatul de primar la capăt, până atunci acesta are sarcina să facă publice toate matrapazlâcurile şi escrocheriile făcute de Gabriela Firea, astfel încât revenirea „blondei din Voluntari” în fruntea Capitalei să fie o misiune imposibilă. Obiectivul politic al PSD este obţinerea majorităţii în Consiliul General,  controlul asupra primăriei îl poate obţine şi cu ajutorul unui candidat independent, precum Toni Greblă. Obiectivul lui Marcel Ciolacu este să scape definitiv de Gabriela Firea. După ce a trimis-o la cratiţă, următorul pas va fi să o trimită direct la groapa de gunoi a istoriei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite