Sărbătoare brâncovenească la Palatul Mogoşoaia: trăsuri, ateliere de creaţie şi concerte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul va avea loc la Palatul Mogoşoaia FOTO Arhivă
Evenimentul va avea loc la Palatul Mogoşoaia FOTO Arhivă

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centru Cultural „Palatele Brancovenesti“, organizeaza, în perioada 20-22 iunie, un eveniment care marchează Anul Brâncoveanu. În cele trei zile, bucureştenii vor putea intra în atmosfera secolului al XVII-lea, perioada în care domnitorul Constantin Brâncoveanu acorda o mare atenţie culturii româneşti.

Pe 20 iunie, copiii din şcolile bucureştene vor putea asista la o lecţie inedită de istorie, prin care vor putea înţelege ce a însemnat Constantin Brâncoveanu pentru istoria poporului român. Studenţii Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L Caragiale“ au pregătit o piesă de teatru, intitulată „Povestea lui Constantin Brâncoveanu şi a fiilor săi“.

De asemenea, cei care vor ajunge la Mogoşoaia se vor putea plimba cu trăsura pe domeniul brâncovenesc, vor putea vizita palatul şi vor avea ocazia să participe la ateliere de creaţie adaptate perioadei respective. Astfel, copiii vor scrie în stilul caracteristic epocii (pe foi de papirus), vor desena blazoane şi vor putea să-şi creeze propria coroană regală.

Muzică bizantină şi fanfare

Pe 21 iunie, la Palatul Mogoşoaia va fi o zi de petrecere, în curtea Palalatului fiind prezentă fanfara, dar şi saltimbanci care vor întreţine atmosfera, ajutaţi de jongleuri, aruncători de flăcări şi acrobaţi.

Nu vor lipsi nici actori care îi vor întruchipa pe Constantin Brâncoveanu şi pe cei patru fii: Constantin, Ştefan, Radu şi Matei, iar Corul Patriarhal va susţine un minirecital de muzică bizantină. Pe langa alaiul domnesc, la sarbatoarea brâncovenească vor fi prezenţi şi instrumentişti turci care vor cânta meterhanea (muzica turcească specifică paradelor turceşti). Seara va fi încheiată de Viorica şi Taraful din Clejani.

Pe 22 iunie, vizitatorii pot lua parte la un alt spectacol medieval, susţinut de trupa Trei Parale. Intrarea la eveniment este gratuită.

Redăm programul evenimentului:

20 iunie

10.00 – 11.30 – plimbări cu trăsura pe domeniul brâncovenesc
11.45 – 12.30 – „Povestea lui Constantin Brâncoveanu şi a fiilor săi“, piesă de teatru pentru copii
12.50 – 13.30 – ateliere de creaţie

21 iunie

19.30- 00.00 – sărbătoarea brâncovenească

- toaca va da semnalul de începere a serbării de la Palatul Mogoşoaia
- sosirea actorilor care îi întruchipează pe Constantin Brâncoveanu şi pe cei din familia sa
- minirecital de muzică bizantină – Corul Patriarhiei
- muzica turcească – meterhanea
- concert Viorica şi Taraful din Clejani

22 iunie

14.30 – 15.15 – Trei Parale, concert de muzică medievala
15.15- 15.35 – dans medieval
16.00 – 16.45 – Trei Parale, concert de muzică medievală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite