VIDEO Cu drona în jurul lumii: Palatul Mogoşoaia filmat de „spionul“ călător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin „ochii” unei drone poţi vedea obiective din toată lumea, alegând locaţiile pe deasupra cărora vrei să „călătoreşti” din confortul casei tale.

Un suedez pasionat de drone a pus la punct un site intitulat „Travel by Drone“, unde a adunat filmări realizate cu ajutorul dronelor şi le-a organizat pe o hartă a lumii, permiţând astfel doritorilor să se „îmbarce” într-un zbor imaginar în cele mai diverse zone ale lumii.

Dacă nu eşti un fan înfocat al zborului cu avionul şi dacă blocajele de circulaţie sunt prea mult pentru tine, poate fi mai bine să stai pur şi simplu acasă, în loc să mergi într-o călătorie în jurul lumii. Filmele de pe site-ul amintit te „poartă” în zbor deasupra celor mai frumoase şi reprezentative peisaje, prin intermediul filmuleţelor video capturate cu ajutorul dronelor.

image

Jan Hiersemenzel a declarat pentru CNN că a înfiinţat site-ul „Travel By Drone” pentru a crea o biblioteca de filmări, la îndemâna tuturor. „Este destul de dificil să găseşti o filmare clară, realizată cu ajutorul dronelor, deşi sunt peste tot”, a declarat acesta, adăugând că acum, oamenii pot să stea acasă, să selecteze un loc de pe harta lumii şi să dea zoom pentru a găsi videoclipuri filmate de drone, din anumite locaţii.

În acest fel, oricine îşi doreşte poate săbovi deasupra Las Vegasului sau deasupra templelor Angkor Wat din Cambodgia.

În proiectul suedezului este implicată şi România, pe harta sa regăsindu-se filmări realizate cu ajutorul dronelor deasupra Palatului Mogoşoaia din Bucureşti, dar şi imagini surprinse în Timişoara sau Baia Mare.

În ultimii ani, mai multe agenţii de turism au început să strângă videoclipuri filmate de drone pentru a arăta clienţilor destinaţiile de vacanţă incluse în ofertele lor. Aceste videoclipuri intră, alături de cele mai bune filmuleţe realizate de amatori, în atenţia echipei „Travel By Drone”, care le selectează pe cele mai frumoase dintre ele. Majoritatea filmărilor sunt din Statele Unite şi din Europa, dar nici locurile exotice nu au scăpat de „ochii” dronelor.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite