Primarul Sectorului 1 face pregătiri pentru situaţii de urgenţă: cutremur major, inundaţii de amploare şi incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 1 a început pregătirile pentru situaţii de urgenţă (cutremur major, inundaţii de amploare şi incendii), fiind demarată achiziţia de corturi, paturi, generatoare de curent, saci de dormit, pentru a oferi condiţii minime unui număr de 1.000 de sinistraţi, ce pot fi cazaţi în sălile de sport în primele 72 de ore după un eveniment grav, iar investiţiile vor continua şi în anul 2017, a anunţat, marţi, edilul Dan Tudorache.

"Pentru succesul unei intervenţii într-o situaţie de urgenţă este absolut necesar să acţionăm ca o echipă. Primăria Sectorului 1 va achiziţiona tot ceea ce este necesar pentru succesul unei astfel de intervenţii. Vom face tot ceea ce ţine de noi pentru a pune în siguranţă comunitatea Sectorului 1 în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, mai ales a unui cutremur major", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Administraţia locală a demarat deja achiziţia de corturi, paturi, generatoare de curent, saci de dormit pentru a oferi condiţii minime unui număr de aproximativ 1.000 de sinistraţi ce pot fi cazaţi în sălile de sport în primele 72 de ore de la producerea unei situaţii de urgenţă. Investiţiile în astfel de materiale vor continua şi în anul 2017, precizează reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Totodată, Primăria Sectorului 1 şi-a mai propus acoperirea întregii zone administrative cu sirene de alarmare, inclusiv în cartierele nou construite de la periferie.

În plus, Primăria are în vedere înfiinţarea în Sectorul 1 a trei puncte de lucru de capacitate mică ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov. Este vorba despre amenajarea unor garaje pentru subunităţile de pompieri pentru a reduce de la cinci la trei minute timpul de răspuns al autorităţilor în cazul producerii unui incendiu. 

Pentru amenajarea acestor puncte de lucru, Primăria Sectorului 1 va asigura terenurile şi ridicarea clădirilor, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă dotarea şi personalul.

Primăria Sectorului 1 va mai încheia protocoale cu operatorii economici din această zonă administrativă (hoteluri, restaurante, firme de construcţii), pentru a-şi asigura sprijinul cu materiale logistice în cazul unui cutremur major (asigurarea de locuri de cazare şi hrană pentru sinistraţi, buldozere, macarale etc.).

Principalele situaţii de urgenţă care pot interveni în Sectorul 1 sunt următoarele: cutremur major; Incendiu de pădure, Sectorul 1 fiind singura zonă administrativă din Capitală care are pădure, inundaţii provocate de eventuala rupere a barajelor de pe salba de lacuri din sector, în urma unor precipitaţii puternice: Chitila, Străuleşti, Băneasa, Griviţa, Herăstrău, Floreasca sau formarea unei breşe în barajul de acumulare Lacul Morii, precizează reprezentanţii primăriei.

La iniţiativa Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, a avut loc, marţi, la sediul instituţiei din Bulevardul Banu Manta nr. 9, întrunirea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Şedinţa a avut ca scop luarea, în regim de urgenţă, a tuturor măsurilor în vederea pregătirii Sectorului 1 pentru a face  faţă unei situaţii de urgenţă: cutremur major, inundaţii de amploare şi incendii.

Din Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă fac parte primarul Sectorului 1, în calitate de preşedinte, alţi reprezentanţi ai administraţiei locale, ai departamentelor din subordinea Consiliului Local, precum şi reprezentanţi ai principalelor instituţii şi agenţi economici din această zonă administrativă, cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite