Primăria Capitalei vrea să ia în administrare Podul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Bucureşti cere în administrare Podul Constanţa, introducând un punct suplimentar în acest sens pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Anterior, consilierul general PNL Ciprian Ciucu  i-a solicitat primarului Capitalei Gabriela Firea să discute despre situaţia Podului Constanţa în următoarea şedinţă CGMB, convocată pentru astăzi, adăugând că ar trebui să îşi asume lucrările de reabilitare pentru că CFR SA nu face faţă situaţiei.

Ciucu a scris pe pagina sa de Facebook că pentru reconstruirea podului există deja un proiect aprobat de CGMB în 2008, avizat de Ministerul Transporturilor, însă este vina Gabrielei Firea şi a fostului primar Sorin Oprescu pentru că proiectul nu a fost inclus pe lista de investiţii. Consilierul general mai spune că primarul Capitalei trebuie să îşi asume reabilitarea Podului Constanţa, fiind de părere că CFR nu face faţă situaţiei.

El precizează că în 2007, CFR a expertizat podul, descoperindu-se, astfel, că nu a mai beneficiat de reparaţii capitale din 1967.

De asemenea, Ciucu explică cum CFR SA lucrează la un alt proiect de investiţii dedicat Podului Constanţa şi ar fi atribuit contractul unui constructor care nu a iniţiat lucrările pentru că nu ar fi primit un certificat de urbanism necesar de la Primăria Sectorului 1.

USR Sector 1 a publicat luni noi imagini cu stâlpii de susţinere ai Podului Constanţa, aflat pe Calea Griviţei din Capitală, care au fost acoperiţi cu ipsos, acuzând CFR, instituţia care ar trebui să se ocupe de reabilitarea podului, că „a mascat problemele structurale cu ipsos” şi „a spoit problemele grave” doar în urma presiunii publice. USR a solicitat publicarea expertizei tehnice realizată de Ministerul Transporturilor în luna februarie.

Compania care administrează reţeaua naţională de căi ferate, CFR SA, a anunţat că va desfăşura în luna mai 2018 lucrări de intervenţie în zona Podului Constanţa, din Bucureşti, în baza avizului emis de Primăria Municipiului Bucureşti, la solicitarea Regionalei CF Bucureşti. Situaţia podului, aflat pe Calea Griviţei, a fost amplu dezbătută în ultimele zile, după publicarea unor poze care arată un nivel avansat de degradare al acestuia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite