Primăria Capitalei cere Guvernului României ajutor pentru încălzire. Zece avarii majore apărute la reţeaua de termoficare aşteaptă soluţionarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce RADET a început furnizarea agentului termic către populaţie, primarul Capitalei - Ştefănel Dan Marin –directorul ELCEN – Marcel Nicolaescu - şi directorul RADET – Valentin Viţalariu- au dat asigurări că în această iarnă bucureştenii nu vor rămâne fără apă caldă şi căldură. Chiar şi aşa, edilul-şef interimar a cerut 300 de milioane de lei Guvernului României.

„Lucrurile merg spre rezolvare, am găsit soluţii pentru aducerea serviciului de termoficare la standarde normale. Poprirea a fost ridicată de pe conturi şi acum mai este de 50%, astfel încât salariaţii RADET să primească mâine salariile“, a anunţat Ştefănel Dan Marin. Chiar şi aşa, RADET trebuie să rezolve în următoarea perioadă zece avarii importante rămase din această vară. Pentru a avea banii necesari pentru lucrări şi pentru subvenţionarea agentului termic. 

Astfel, edilul-şef a spus că are nevoie de la Guvernul României de un ajutor de încălzire în valoare de 300 de milioane de lei. În paralel, la rectificarea bugetară s-au luat 50 de milioane de lei de la mai multe instituţii subordonate municipalităţii, edilul precizând că printrea acestea se numără şi instituţii de cultură.

Valentin Viţalariu, director RADET, a explicat că în acest moment nu există probleme majore în ceea ce priveşte reţeau de termoficare a Capitalei şi că, în total, sunt zece avarii majoare ce au nevoie imediată de intervenţie. „m luat toate măsurile necesare ca să nu avem probleme, punctele termice sunt rezolvate, avem scule pentru intervenţiile minore, pe cele majore nu le putem anticipa“, a precizat acesta.

Dispecerat, soluţie la problema de comunicare

Directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu,  prezent şi el la conferinţa de presă organizată la sediul municipalităţii a declarat că Electrocentrale Bucureşti şi-a îndeplinit programul de reparaţii şi că în următoarea perioadă se va înfiinţa un dispecerat. Acest dispecerat va face comunicarea mai facilă între RADET şi ELCEN, existând chiar şi un număr de telefon care va fi disponibil permanent. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite