Primaria Capitalei anunţă noi măsuri pentru animalele fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Primăria Capitalei a anunţat că în cadrul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor au fost luate mai multe măsuri pentru a asigura permanenţa echipelor de intervenţie în cazul semnalărilor cu privire la câinii comunitari agresivi şi implicit pentru siguranţa cetăţenilor.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor  face eforturi pentru eficientizarea activităţii de teren şi pentru diminuarea riscului la adresa bucureştenilor pe care-l reprezintă animalele fără stăpân, anunţă PMB într-un comunicat de presă. 

Astfel, programul echipelor de intervenţie ale ASPA a fost mărit, iar acum activitatea se desfăşoară în două ture – de luni până vineri, de la ora 8 la ora 16, respectiv de la 14 la 22. De asemenea, există o echipă de permanenţă pentru intervenţii de urgenţă în weekend sau pe timpul nopţii, atunci când sunt semnalate cazuri de câini comunitari agresivi. În plus, pentru a acoperi mai bine teritoriul Capitalei, au fost scoase la concurs noi posturi în cadrul echipelor de intervenţie, a informat PMB.  

Sursa citată mai arată că, pentru o mai mare eficienţă a acţiunilor pe teren, s-a făcut o hartă a zonelor sensibile din Bucureşti, precum şi o nouă procedură pentru centralizarea şi prioritizarea sesizărilor şi petiţiilor venite de la cetăţeni. În acelaşi timp, a fost iniţiată achiziţia de cuşti-capcană pentru intervenţiile mai complexe.

Schimbările în activitatea de teren a ASPA au început în condiţiile în care activitatea directorului general şi a directorului operaţional, numiţi în funcţii în perioada administraţiei Firea, a fost considerată nesatisfăcătoare. Ambii directori se află acum în concediu medical, iar atribuţiile de conducere a operaţiunilor de teren sunt exercitate de Ionuţ Vasile, detaşat temporar în urmă cu trei luni de la Primăria Capitalei ca şef al Biroului Intervenţii de la ASPA, mai informează sursa citată. 

„Pe lângă activitatea de îngrijire a câinilor comunitari în adăposturi, pe lângă campaniile de adopţii şi pe lângă campania de sterilizare a animalelor fără pedigree, ASPA lucrează şi pentru siguranţa bucureştenilor. Recentele măsuri luate de ASPA pentru îmbunătăţirea activităţii pe teren sunt o garanţie pentru un spaţiu public mai sigur în Bucureşti”, a transmis Diana Punga, administratorul public al oraşului.

Pentru sesizări şi probleme legate de animalele fără stăpân din Capitală, Primăria Generală a pus la dispoziţia bucureştenilor numărul de telefon 021 9844.

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri