Prietenii studentei ucise pe trecerea de pietoni: „Dumnezeu te-a vrut cadou printre îngeri“. Apropiaţii sunt revoltaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francesca Belea a murit, marţi, la câteva ore după ce un şofer băut a lovit-o chiar pe trecerea de pietoni FOTO Facebook
Francesca Belea a murit, marţi, la câteva ore după ce un şofer băut a lovit-o chiar pe trecerea de pietoni FOTO Facebook

Prietenii Francescăi Belea, tânăra a cărei viaţă a fost curmată pe o trecere de pietoni din Bucureşti, marţi seară, în prima zi de facultate, sunt şocaţi şi îndureraţi. Nu îşi pot explica dispariţia fetei şi sunt revoltaţi faşă de cel vinovat de teribila tragedie.

Colegii Francescăi de la Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu“ din Târnăveni, judeţul Mureş, unde aceasta a învăţat până de curând, sunt şocaţi.

Pe Alex B., prieten vechi de-ai lui France, cum îi spuneau apropiaţii, vestea l-a lovit ca un trăznet. Pagina lui de Facebook s-a umplut cu mesaje de îndurerare, atât ale lui, cât şi ale cunoştinţelor tinerei. „Te-am cunoscut de ani buni şi nu-mi vine să cred că ne părăseşti. Sâmbătă a fost ziua ta, ai făcut 19 ani şi se pare că Dumnezeu te-a vrut cadou printre îngeri. (…) Vei rămâne mereu pentru noi aceeaşi fată cu zâmbet fericit. Odihneşte-te-n pace, domnişoară! Dumnezeu să te aibă în pază“, spune Alex.

Toţi îşi amintesc de France ca fiind o fată cu un zâmbet larg, care bucura pe toată lumea. „Francesca a fost şi este un exmplu bun pentru noi toţi. Era o fată frumoasă, deşteaptă şi cuminte… Ea tuturor ne zâmbea larg când ne întâlnea şi nu se sfiia să ne întrebe «Ce mai faci?»“, spune Teodora, o altă colegă.

Ceea ce este de neînţeles pentru ei, precum şi pentru restul lumii, este cum i s-a putut întâmpla o asemenea tragedie, la o vârstă atât de fragedă. „De ce?“ se întreabă toţi şi nu îşi pot explica cum  este posibil ca cineva, care avea toată viaţa înainte, pur şi simplu, nu mai este.

Prietenii Francescăi, revoltaţi

Dar, în sufletele apropiaţilor Francescăi, îşi mai face cuib un sentiment: revolta. Revolta împotriva vinovatului, a şoferului care s-a urcat la volan cu alcoolemie de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alex ar vrea să-l pună pe acest om în faţa părinţilor fetei, care l-ar întreba „Ce i-ai făcut copilului meu?“. „Răspunsul potrivit nu va fi decât acela care ar readuce înapoi sufletul pe care, tu, animal mizerabil, l-ai trimis deja în nefiinţă!“, spune băiatul revoltat.  

Francesca Belea (19 ani), tânăra omorâtă de un şofer beat pe trecerea de pietoni, marţi seară, era o elevă extrem de silitoare. Avea diplomă de limbă Engleză, de limbă Germană şi de nivel avansat în IT. Visul ei a fost întotdeauna Jurnalismul, tot acea profesie care a adus-o în Bucureşti, unde avea să moară chiar în prima zi de Facultate.

Pe aceeaşi temă:

O studentă la Jurnalism a fost ucisă pe trecerea de pietoni chiar în prima zi de facultate. Şoferul era băut. Tânăra luase Bacul cu 9,23

Directorul liceului unde a învăţat studenta ucisă pe trecerea de pietoni: „O elevă eminentă cu diplomă de Cambridge, Goethe. Visul ei: jurnalismul“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite