Visarion Alexa, reclamat că a agresat sexual o femeie la spovedanie. Preotul, plasat sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul Visarion Alexa, paroh la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din București, a fost reținut de polițiști și apoi plasat sub control judiciar după ce o femeie a depus plângere că a fost agresată sexual în timpul spovedaniei.

Preotul Visarion Alexa. FOTO Facebook
Preotul Visarion Alexa. FOTO Facebook

UPDATE 20.40 Cum se apără preotul

Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat avocata preotului, citată de news.ro.

Mariana Mihai a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune”.

UPDATE 20.00 Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar

Preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 6 în dosarul în care este acuzat de agresiune sexuală, au precizat surse judiciare pentru Agerpres.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă a acestuia.


Plângerea a fost depusă de o femeie în vârstă de 37 de ani pe data de 17 august, când autoritățile au demarat o anchetă. 

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, care a declarat pentru „Adevărul” că Arhiepiscopia va începe luni o anchetă în acest caz. 

„Vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează. Vă pot spune doar ca Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă. Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericesti in cadrul Consistoriului bisericesc”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române. 

Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autoritățile abilitate, este „suspendarea de la slujirea preoțească”, a mai spus reprezentantul Patriarhiei.

Poliția Capitalei a transmis un comunicat de presă, prin care a anunțat că bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost reținut pentru 24 de ore pe data de 16 septembrie.

„În data de 17 august a.c., poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual. Polițiștii au demarat de îndată investigațiile, iar ulterior, în data de 16 septembrie a.c., bănuitul a fost condus la sediul subunității pentru audieri. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală. Activitatea polițiștilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infractiunii de agresiune sexuală.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite