Un pedofil care a agresat sexual două fetițe a fost condamnat după ce inițial o judecătoare îl achitase

0
Publicat:

Magistrații Curții de Apel Pitești au dat în această săptămână sentința definitivă în cazul unui bărbat care a agresat sexual două fetițe în urmă cu doi ani. Inițial, o altă instanță îl declarase nevinovat.

Pedofilul va sta trei ani la închisoare FOTO arhiva Adevărul
Pedofilul va sta trei ani la închisoare FOTO arhiva Adevărul

Pedofilul va face trei ani de închisoare cu executare. În august 2020, un elev a sunat la 112 și a chemat polițiștii, declarând că un bărbat le-a dat câte două palme peste fund colegelor sale, două fetițe de 12 ani. Agresiunea s-a produs în Parcul Lumina, din Pitești, iar agresorul, Adrian B., a fost găsit de polițiști după mai puțin de jumătate de oră, aproape de locul agresiunii sexuale. Căutându-l după datele de identificare în baza de date, anchetatorii au descoperit că bărbatul, în vârstă de 38 de ani, era recidivist. În 2018, acesta fusese condamnat la un an cu amânarea executării pedepsei după ce bătuse un minor.

După comiterea celor două agresiuni sexuale, pedofilul a fost arestat, iar în octombrie 2020 a fost trimis în judecată. La procesul desfășurat la Judecătoria Pitești au depus mărturie mai mulți elevi martori la eveniment.

Motivarea halucinantă a eliberării pedofilului

Dosarul bărbatului care le-a agresat sexual pe cele două eleve a fost repartizat unei judecătoare de la Judecătoria Piteşti care demisionase din magistratură şi revenise în sistem după aproape zece ani de pauză. Judecătoarea l-a declarat nevinovat pe bărbatul acuzat de agresiune sexuală, motivând că gestul său „nu poate fi calificat ca reprezentând elementul material al infracţiunii de agresiune sexuală nici măcar sub forma tentativei, deoarece nu poate fi calificat ca urmărind obţinerea unei satisfacţii sexuale, care să lezeze libertatea sexuală a victimei. Zonele corpului pe care inculpatul le-a atins nu contribuie la reţinerea naturii sexuale a actelor sale, în condiţiile în care nu orice atingere a părţilor corpului pot avea o astfel de natură. Este necesar un întreg context care să certifice fără putinţă de tăgadă acest caracter al manifestării umane, context care în prezenta cauză nu se regăseşte”.

Sentința inițială a fost dată în decembrie 2021, agresorul fiind lăsat liber. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au făcut însă imediat apel. Procesul a ajuns la Curtea de Apel Pitești, iar magistrații de aici au decis definitiv ca agresorul să petreacă trei ani la închisoare. De asemenea, doi ani după executarea pedepsei nu are voie să se apropie de cele două fetițe.

Inițial, Adrian B. nu s-a predat, fiind dat în urmărire naționale. Agresorul a fost prins după două zile de căutări, fiind încarcerat la Penitenciarul Mioveni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite