Pompieri acuzați de furt. Bijuterii în valoare de 100.000 de euro, „dispărute” dintr-un magazin de profil după un incendiu

0
Publicat:

Sunt acuzații de furt după intervenția pompierilor la un incendiu la un magazin de bijuterii din Capitală.

Incendiul de la centrul comercial Prosper din Bucureşti, din 2022
Incendiul de la centrul comercial Prosper din Bucureşti, din 2022

Proprietarii unui magazin de bijuterii din București aflat complexul Prosper din Capitală, de pe Calea 13 Septembrie din Sectorul 5, care a luat foc în urmă cu doi ani, spun că ar fi fost jefuiţi.

Ei îi bănuiesc pe pompierii care au intervenit la incendiu. După incendiu proprietarii au făcut un inventar și atunci au constatat că lipsesc bijuterii în valoare de 100.000 de euro.

Mai mult decât atât, în clădire nu a intrat nimeni în timpul incendiului în afară de pompieri.

Proprietarii au depus plângere la Poliţie şi la Parchetul Militar.

”Iniţial, plângerea a fost depusă la Poliţie, la Secţia 18, dar cauza a fost trimisă la Parchetul Militar. Proprietarii magazinului susţin în plângerea respectivă că vinovaţi de furt ar fi pompierii, având în vedere că pe durata intervenţiei, dar şi pe perioada cercetării la faţa locului, nimeni nu a avut voie să intre în magazin”, potrivit observatornews.ro.

Există la parchetul Militar un dosar penal in rem, deschis încă de acum doi ani, dar investigațiile nu s-au încheiat.

Proprietarii magazinului susţin că nu au fost chemaţi la audieri iar pompierii susțin că nu a fost deschisă nicio cercetare disciplinară în acest caz.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite