Peste 200.000 de litri de combustibil lichid fără documente, descoperiţi în urma a 60 de percheziţii

0
Publicat:

Poliţiştii din Capitală au descoperit, în urma celor 60 de percheziţii efectuate joi, cinci rezervoare de suprafaţă, trei bazine subterane din beton şi trei autocisterne care conţineau 210.000 de litri de combustibil lichid, fără documente de provenienţă.

Descinderi în mai multe județe FOTO Adevărul
Descinderi în mai multe județe FOTO Adevărul

De asemenea, oamenii legii au descoperit şi o instalaţie de prelucrare de reziduuri petroliere, montată ilegal. În acest dosar penal sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi agravată, cu un prejudiciu estimat la 2 milioane de euro.

"De asemenea, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sisteme informatice, documente de evidenţă contabilă, precum şi aproximativ 115.000 de lei", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, vineri, AGERPRES.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost identificate bunuri mobile şi imobile, deţinute de persoanele bănuite, fiind dispusă luarea măsurii sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de aproximativ 10.500.000 de lei.

Șapte persoane au fost reținute

În urma audierii persoanelor implicate, faţă de şapte a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală.Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi agravată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - Direcţia Generală a Vămilor.Percheziţiile de joi au fost efectuate în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Prahova, Argeş, Iaşi, Giurgiu şi Teleorman.

"În perioada 2019 - 2022, persoanele implicate ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care, folosind mai multe societăţi comerciale de tip fantomă, ar fi înregistrat şi declarat fiscal mai multe achiziţii ce nu ar fi avut conţinut economic, producând un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 euro", precizează DGPMB.   

Furt din conducte petroliere

Peste 100.000 de litri de produs petrolier au fost descoperiți la sfârșitul lunii decembrie 2022 în urma unor percheziții, în orașul Târgu-Cărbunești și localitățile Albeni, Prigoria și Dănești. Combustibilul a fost găsit la locuințele unor persoane bănuite de furt de produse petroliere.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu-Cărbunești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, au efectuat 12 percheziții domiciliare.

Conform IPJ Gorj, din cercetări s-a stabilit că suspecții ar fi utilizat instalații artizanale cu ajutorul cărora ar fi sustras produse petroliere din conductele de transport ce aparțin unei societăți comerciale din orașul Țicleni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite