Furt masiv de combustibil din conductele petroliere în județul Gorj. Șase persoane, săltate de polițiști

0
Publicat:

Peste 100.000 de litri de produs petrolier au fost descoperiți în urma unor percheziții, în orașul Târgu-Cărbunești și localitățile Albeni, Prigoria și Dănești. Combustibilul a fost găsit la locuințele unor persoane bănuite de furt de produse petroliere.

Combustibilul furat a umplut un camion FOTO Poliția Română
Combustibilul furat a umplut un camion FOTO Poliția Română

Joi dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu-Cărbunești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, au efectuat 12 percheziții domiciliare.

Conform IPJ Gorj, din cercetări s-a stabilit că suspecții ar fi utilizat instalații artizanale cu ajutorul cărora ar fi sustras produse petroliere din conductele de transport ce aparțin unei societăți comerciale din orașul Țicleni.

Instalație clandestină FOTO Poliția Română
Instalație clandestină FOTO Poliția Română

În urma activităților desfășurate, au fost descoperiți și ridicați, în vederea continuării cercetărilor, peste 100.000 de litri de produs petrolier. Șase persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Furt de combustibil din conducetle petroliere din Țicleni FOTO Poliția Română
Furt de combustibil din conducetle petroliere din Țicleni FOTO Poliția Română

La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, Serviciului Rutier, Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului pentru Protecția Animalelor, Biroului Siguranța Școlară, Secției 1 Poliție Rurală Târgu-Jiu, Secției 6 Poliție Rurală Târgu-Cărbunești și Secției 8 Poliție Rurală Stoina - I.P.J. Gorj.

Își modificaseră mașinile

Pe 24 noiembrie, șase persoane au fost reținute în urma audierilor în cazul de furt de produse petroliere din conductele Petrom, investigat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Doi dintre reținuți sunt angajați ai companiei.

Furtul în stil mare din conductele companiei Petrom era înlesnit de către angajați ai companiei, conform informațiilor disponibile la acest moment.

Polițiștii și jandarmii au descins pe 23 noiembrie 2022 la zeci de adrese din Olt, Argeș și Teleorman, fiind găsite rezervoare de mari dimensiuni în care erau depozitate produsele petroliere furate direct din conductele Petrom.

Hoții de combustibil își modificaseră mașinile folosite în activitatea de furt, astfel că până și autoturismele erau dotate cu rezervoare de câte 1.000 litri, pe care le umpleau direct din conducta înțepată.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite