Peste 1.200 de câini nesterilizaţi şi neînregistraţi au fost găsiţi la adăposturile a trei ONG-uri din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.200 de câini nesterilizaţi, nedeclaraţi şi neînregistraţi au fost descoperiţi în trei adăposturi bucureştene ale unor ONG-uri în care au fost efectuate verificări, potrivit lui Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

„Au fost efectuate controale în trei adăposturi din Bucureşti, iar câinii pe care i-am găsit nu erau înregistraţi. Aceştia nu erau nici vaccinaţi antirabic“ , a precizat Răzvan Băncescu, directorul ASPA.

În urma verificărilor efectuate au fost descoperiţi peste 1.200 de câini care erau ţinuţi în condiţii improprii de igienă, nesterilizaţi, neînregistraţi şi nevaccinaţi, potrivit lui Răzvan Băncescu, care a declarat, pentru adevarul.ro, că a putut intra într-un singur adăpost, cel din Sectorul 6. Pentru restul adăposturilor, reprezentanţii ASPA au făcut filmări de deasupra lor.

Unul dintre adăposturile identificate de ASPA aparţine Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară EMA (Ema Shelter, fostă Laila) , unde au fost identificaţi 304 câini nevaccinaţi, neînregistraţi şi o bună parte nesterilizaţi, potrivit Mediafax.

Într-un adăpost din Sectorul 6 au fost descoperiţi 600 de câini

Adăpostul deţinut de Asociaţia „Prietenii Animalelor-România“ din Sectorul 6 al Capitalei a fost notat ca având numeroase nereguli în ceea ce priveşte numărul câinilor nesterilizaţi, nedeclaraţi, nevaccinaţi antirabic şi în mare parte nesterilizaţi. 600 de animale au fost găsite în aceste condiţii, potrivit coordonatorului ASPA, Răzvan Băncescu.

De asemenea, Băncescu a precizat că în carnetul în care trebuiau să existe operaţiile făcute animalelor, nu erau trecute însemnări din anul 2006, iar în registrul de vaccinări nu erau înregistrate operaţiuni din anul 2003.

La câteva sute de metri faţă de adăpostul Asociaţiei „Prietenii Animalelor - România“ era adăpostul Fundaţiei "Daisy Hope". „Estimăm prezenţa a aproximativ 300 de animale, însă nu s-a putut lua legătura cu niciun reprezentant sau angajat al adăpostului, deoarece, deşi timp de trei zile, adăpostul a fost monitorizat, nicio persoană nu a descuiat poarta adăpostului pentru a hrăni sau a da apă animalelor“, a mai spus Răzvan Băncescu.

La sfârşitul lunii aprilie, în urma unor sesizări care aveau ca obiect mirosul şi zgomotul făcut de câinii unui adăpost din Sectorul 3 al Capitalei, mai mulţi inspectori ai municipalităţii şi reprezentanţi ASPA au încercat să facă verificări. Reprezentanţii municipalităţii nu au fost lăsaţi să intre în adăpost, dar Răzvan Băncescu a declarat că au fost identificaţi 304 câini fără stăpân, iar adăpostul funcţiona fără autorizaţie şi fără acordul proprietarului de drept al imobilului respectiv, potrivit Mediafax.

La adăpostul din Drumul Săbăreni nr. 69-73, care funcţiona în baza avizelor prevăzute de lege, Asociaţia "Prietenii Animalelor - România" a fost amendată cu 5.000 de lei de inspectorii municipalităţii, pentru nerespectarea normelor de salubritate şi igienizare pe teritorul municipiului Bucureşti, iar pentru adăpostul "Daisy Hope" se aşteaptă identificarea persoanelor care reprezintă fundaţia.

Pe aceeaşi temă:

Peste 1.100 de persoane au fost  muşcate de câini, în primele patru luni, în Capitală. Cele mai multe, în sectorul 6

Oprescu a găsit soluţia pentru maidanezi, veşnica problemă a Bucureştiului: taxa pe câine. Cine este obligat să o plătească

Bucureştenii nu vor fi amendaţi dacă hrănesc maidanezii. 150 de lei anual — taxa pe câine, pentru proprietarii care nu vor să-şi sterilizeze animalul

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite