Pasajul Basarab, deschis cu ţârâita GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii pot circula, de astăzi, pe o nouă porţiune de drum în zona Pasajului Basarab. Circulaţia pe sub podul Basarab a fost deschisă azi-noapte, după cinci ani în care zona a fost blocată de  lucrări şi trafic îngreunat.

Bucureştenii au acces, încă de la primele ore ale dimineţii, pe şoseaua Orhideelor, între Calea Plevnei şi Bulevardul Dinicu Golescu dar şi pe Bulevardul Dinicu Golescu, între Şoseaua Orhideelor şi Strada Fluviului.  Odată cu deschiderea acestor tronsoane,  Comisia Tehnică de Circulaţie a realizat anumite modificări la care bucureştenii trebuie să fie atenţi.  Astfel, semaforizarea intersecţiei Calea Plevnei cu Strada Afluentului  a fost dezafectată, iar pe Strada Afluentului se va circula pe un singur sens dinspre Strada Fluviului spre Calea Plevnei.  Sens unic va fi şi pe Strada Barierei, dinspre Calea Plevnei spre Strada Fluviului.

image

Deschis doar pentru autobuze

Rondul din faţa Gării Basarab, cel care va uni rutele mijloacelor de transport în comun, numit din aceste motive şi „terminal multimodal", a fost finalizat zilele trecute. Pe aici vor circula deocamdată  trei linii RATB: 1056, 178 şi 63, iar responsabilii anunţă că, până la Paşte, pe sub podul din zona Basarab vor circula şi tramvaiele.  „Să terminăm cu şina de sus şi cu toate alea şi o să circule şi tramvaiele. Când o să vedem tramvaiele pe aici, atunci e clar că s-a dat drumul la pod", a spus Sorin Oprescu, primarul Capitalei. Singurii care nu mai au de aşteptat sunt taximetriştii care, începând de astăzi, pot staţiona în spaţiul destinat lor în noua zonă deschisă circulaţiei.

image

Fără loc de parcare

Primarul  Oprescu a solicitat reprezentanţilor Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti ca pe unul dintre terenurile din apropierea Pasajului Basrab să fie amenajată o zonă verde. După o lungă perioadă de timp în care bucureştenii din preajma Şoselei Nicolae Titulescu au fost nevoiţi să suporte zgomotul utilajelor şi restricţiile de circulaţie, acum aceştia au rămas fără locuri de parcare. „Au făcut spaţii verzi, iar acum îmi las maşina în stradă, pentru că n-am unde să o parchez. Am luat două amenzi pentru asta! De ce n-au făcut o parcare subterană dacă se plâng de spaţiu?", a spus Florea Barbu, un şofer bucureştean din zonă.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite