O nouă clinică pentru depistarea cancerului mamar s-a deschis în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La unitatea medicală se mai pot face și alte investigații ginecologice, oncologice sau endocrinologice.

Clinica „Donna Medical“ de pe strada Traian din sectorul 2 cuprinde şapte cabinete pentru consultaţii de specialitate, respectiv ginecologie, endocrinologie, oncologie, chirurgie, medicină internă, homeopatie, psihologie, pentru explorări imagistice (ecografie, sonoelastografie, mamografie), analize de laborator şi puncţii mamare.

În clinică pot fi făcute investigaţii complexe privind diagnosticul afecţiunilor mamare şi pentru depistarea precoce a cancerului de sân, cum ar fi mamografie, ecografie mamară, sonoelastografie, puncţii mamare, a declarat, astăzi, managerul centrului, dr. Elena Claudia Teodorescu, citat de Mediafax.

Totodată în incintă există un ecograf de ultimă generaţie, cu tehnică de sonoelastografie pentru părţi moi (sâni, tiroidă). Sonoelastografia este utilizată pentru diferenţierea tumorilor benigne de cele maligne (mamare şi tiroidiene).

Pentru că luna octombrie este destinată luptei împotriva cancerului la sîn, compania Donna oferă reduceri de 50% la consultaţii, potrivit sursei citate.

Cancerul mamar este cea mai frecventă boală oncologică la femei în Europa (26% din toate cancerele), fiind afecţiunea cu cea mai mare mortalitate la femei pe tot globul. În 2008, au fost 450.322 cazuri de cancer mamar în Europa, afecţiunea provocând 458.503 decese în lume.

Specialiştii susţin că o femeie din nouă va fi afectată de cancer mamar de-a lungul vieţii. Totodată, cancerul de col uterin este al doilea ca frecvenţă la femei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite