Nicușor Dan: Bucureștiul va avea 100 de troleibuze noi. Care e firma câștigătoare a licitației

0
Publicat:

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis, luni, printr-o postare publicată pe Facebook că Bucureștiul va avea 100 de troleibuze noi. Potrivit edilului, termenul de livrare pentru cele 100 de troleibuze este de 22 de luni de la semnarea contractului.

Troleibuz.
Dan a anunțat că Bucureștiul va avea 100 de troleibuze noi. Foto: Facebook/ Nicușor Dan

Comisia de evaluare a finalizat analiza ofertei depuse de firma Solaris pentru achiziția a 100 de troleibuze cumpărate cu fonduri nerambursabile de la Agenția Fondului pentru Mediu.  

Raportul final va fi trimis către ANAP pentru validare, iar mai apoi va fi atribuit câștigătorului licitației.  

Termenul de livrare pentru cele 100 de troleibuze este de 22 de luni de la semnarea contractului”, se arată în postarea publicată de Nicușor Dan. 

Troleibuzele noi, din gama de 12m, vor avea podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de kilometri. 

Garanția funcționării va fi de 300.000 km de la data recepției sau 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă”. 

În aceeași ordine de idei, producătorul turc de vehicule Karsan a transmis, luni, printr-un comunicat citat de Seenews, că a câștigat o licitație de 293 de milioane de lei (aproximativ 59 milioane de euro) pentru a livra o sută de autobuze electrice Primăriei București. 

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri