Turcii de la Karsan, câștigători ai licitației pentru 100 de autobuze electrice pentru București

0
Publicat:

Producătorul turc de vehicule Karsan a anunțat luni, printr-un comunicat citat de Seenews, că a câștigat o licitație de 293 de milioane de lei (circa 59 milioane de euro) pentru a livra o sută de autobuze electrice Primăriei București.

Autobuze electrice Atak produse de Karsan Foto www.sustainable-bus.com
Autobuze electrice Atak produse de Karsan Foto www.sustainable-bus.com

Potrivit datelor transmise de Economedia, Karsan va furniza, de asemenea, materiale pentru întreținerea autobuzelor electrice timp de șase ani, administrarea garajelor și stațiile de încărcare necesare.

Livrările sunt așteptate să fie finalizate în al patrulea trimestru al anului 2023. Contractul va fi semnat după finalizarea procedurilor de atribuire.

În data de 16 iunie 2022, Primăria Municipiului București (PMB) a relansat în SEAP licitația pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare necesară acestora, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală.

Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 18 iulie 2022.”, aratau reprezentanții PMB.

În data de 28 iulie, Primăria Capitalei a primit șase oferte la licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice. Ofertele veneau de la Mercedes Benz Trucks & Buses România, polonezii de la Solaris, turcii de la Otokar, Karsan și BMC și de la New Kopel, importatorul israelian al autobuzelor chinezești Byd.

Potrivit datelor transmise de PMB în iunie, conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului, vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor.

Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12m lungime și vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat.”, mai arată sursa citată.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite