Nicușor Dan a „comandat” studiul de fezabilitate pentru 13 km de piste de biciclete

0
Publicat:

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a atribuit contractul pentru Studiului de Fezabilitate aferent proiectului “Realizare infrastructură pentru transport verde – piste pentru biciclete”.

13 kilometri de piste de biciclete vor fi construite în București. Foto Facebook/ Nicușor Dan
13 kilometri de piste de biciclete vor fi construite în București. Foto Facebook/ Nicușor Dan

Prin această investiție, vor fi realizate 5 trasee prioritare prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru regiunea București-Ilfov, cu o lungime totală de aproximativ 13 km, care leagă zone importante ale orașului, după cum urmează:

1. Bucureşti – Ploieşti (între Aerogării şi Băneasa Shopping City) – 1,5 km (parte din “traseul pentru cumpărături” din PMUD: Piața Victoriei – Băneasa);

2. Piața Unirii – Mihai Bravu – 3km (“traseu de agreement”);

3. Colentina – între Mihai Bravu și Doamna Ghica – 1,5 km [parte din “traseul către școală” Universitate – Doamna Ghica];

4. Petricani – între Doamna Ghica și D. Pompeiu – 3 km (parte din “traseul către birou” Doamna Ghica – Pipera);

5. Piața Alba Iulia – Piața 1 Decembrie – 4 km (parte din “traseul de est”).

Documentul va fi elaborat de SC RHEINBRUCKE SRL, iar durata de execuție este de 150 zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere.

În ceea ce privește fondurile necesare pentru aveste piste pentru biciclete, primarul general spune că are în vedere două posibile surse de finanțare nerambursabilă, PNRR (runda a doua, Fondul pentru Mediu) sau Programul Operațional Regional 2021-2027.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite