Primărița Elena Lasconi vrea piste de biciclete care să lege obiectivele turistice din Câmpulung

0
0

Primărița Elena Lasconi anunță că Primăria Câmpulung pregătește un proiect de piste de biciclete care să lege obiectivele turistice din municipiu, în paralel cu un alt proiect similar, conectat cu primul.

Proiectele  vor fi despuse spre finanțare. FOTO Facebook Elena Lasconi
Proiectele vor fi despuse spre finanțare. FOTO Facebook Elena Lasconi

De fapt, este vorba despre două inițiative. Una se referă la cel mai amplu proiect de piste ciclabile din istoria Câmpulungului, pentru care edilul încearcă, pentru finanțare, obținerea de fonduri europene, prin PNRR, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.

„La nivel național, se vor finanța trei mii de kilometri de piste de biciclete. Noi vom depune un proiect pentru 50 de kilometri. Partea grozavă e că se vor finanța atât pistele, cât și sistemul de iluminat, cadastre, semne de circulație, studii de fezabilitate, canalizație (îngroparea cablurilor de internet), parapete, poduri care leagă rutele. Practic, cheltuiala noastră e aproape inexistentă (mă gândesc aici la costul avizelor pentru autorizația de construire)”, spune primărița Elena Lasconi.

 „Se leagă cu un inel de piste ciclabile turistic”

Numai pe malul râului Târgului, de la Schitu Golești la Lerești, sunt propuși 20 de kilometri de pistă dublă de biciclete. Proiectul vizează, în continuare, malul râului, în Lerești, până la calea ferată dezafectată (fosta Melana), apoi până la granița cu Bughea de Jos, exact pe traseul căii ferate.

„Mergem pe Țicăloiu, Coasta Grui, Drăcești. De aici se bifurcă în două direcții. Una înspre Mărcuși (...) până la Castrul Roman. A doua, de pe Drăcești, Muzeul Fundeni care se leagă cu un inel de piste ciclabile turistic (leagă majoritatea obiectivelor turistice din oraș) de șapte km pe care îl vom depune în mai 2023 pe POR, mobilitate urbană pentru că vom putea asfalta toate străzile, vom schimba toate conductele, cablurile electrice și cele de Internet”, mai explică exilul.

Proiectele sunt interconectate. FOTO Facebook Elena Lasconi
Proiectele sunt interconectate. FOTO Facebook Elena Lasconi

Traversări pe toate podurile din Câmpulung

Inelul la care face referire primărița este format din străzile: Negru Vodă, Republicii, Elena Doamna, Alexandru Voievod, Sfântul Gheorghe, Maior Giurascu, Ana Doamna, dr. Costea, Matei Basarab, C.D. Aricescu, Sfântul Ilie, Matei Basarab, Soldat Golescu, Parcul Mirea, Lascăr Catargiu, Revoluției, colonel Stănescu.

„Între inelul turistic și cel funcțional și panoramic facem traversările pe toate podurile din Câmpulung și propunem construirea unor poduri noi de pe Nae Leonard și Nicolae Bălcescu până la pistele de pe malul râului Târgului. Cartierul Grădiște îl legăm de traseul de pe Râul Târgului din Schitu prin strada Grădiștei care se continuă cu macadam până la pistă”, mai spune Elena Lasconi.

Traseul a fost gândit astfel încât toată lumea să poată să ajungă cu bicicleta la școală, locurile de muncă, piață și la majoritatea obiectivelor turistice ale Câmpulungului.

„Anunț când avem finanțarea pentru că nu e ușor. E <<bătaie mare>>, multe documente, multă muncă, dar se poate. Ce se realizează greu e exact ceea ce avem nevoie. Este vorba de un proiect care poate sări de 25 de milioane de euro”, precizează primărița.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite