Nicolae Tonitza, la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la dispariţia marelui pictor Nicolae Tonitza, Muzeul Naţional Cotroceni găzduieşte o ampă expoziţie retrospectivă realizată cu tablouri ale maestrului, de la importante muzee din ţară.


Intitulată „Tonitza – armonii de culoare”, expoziţia a fost realizată cu aportul Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional Brukental, Muzeul Judeţean de Artă Prahova ”Ion Ionescu-Quintus”, Muzeul de Artă Craiova, Muzeul de Artă Braşov, Muzeul de Artă Bacău, Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad, Galeria de Artă ”Rudolf Schweitzer-Cumpăna” Muzeul Judeţean Argeş.

În cadrul expoziţiei de la Muzeul Naţional Cotroceni vor fi prezente 83 de lucrări de pictură şi grafică, având ca tematică: Copilăria - ”Nud”, ”Portret de copil”, ”Portret de fetiţă”, ”Fiul pădurarului”, ”Profil de fată”, ”Fată cu basma”; Balcicul şi farmecul Dobrogei- ”Cap de tătăroaică”, ”Poartă din Mangalia”, ”Casă din Dobrogea” (piesă de tezaur din colecţia Muzeului de Artă Braşov), ”Stradă din Balcic”, ”Zi tristă la Balcic”, ”Vedere spre mare”; Portretistică: ”Portret de tânără”, ”Călugăriţa”, ”Steluţa Trembinski”, ”A. Lerhman”; Lucrări cu tentă orientală: ”Japoneza”, ”Bust de femeie”; Flori: ”Vas cu mimoze”, ”Flori de câmp”, ”Bujori”, ”Buchet de maci”.

Expoziţia retrospectivă - Nicolae Tonitza -  iniţiată de Muzeul Naţional Cotroceni se doreşte a fi un omagiu adus marelui pictor român, şi totodată, un prilej de a confirma perenitatea artei sale

Expoziţia va fi deschisă în perioada 17 martie – 10 mai 2010 şi va putea fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9.30 – 17.30.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite