Multinaţională, angajez absolvent român!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a Târgului Absolvenţilor s-a deschis azi-dimineaţă la Palatul Parlamentului, aducând oferte de studii şi de angajare pentru absolvenţii români.

Universităţi prestigioase din România şi din străinătate, precum şi companii de răsunet vor încerca astăzi şi mâine să le ia ochii tinerilor care tocmai au ieşti de băncile liceelor sau facultăţilor.

Companiile prezente la târg pun la bătaie 2.000 de posturi pentru începători şi stagii de pregătire. Cea mai mare ofertă de locuri de muncă este în domeniul asigurărilor, atât pentru absolvenţii de studii superioare, cât şi pentru cei cu studii medii, cu o pondere ce sare peste 70 de procente.
 
Vizitatorii au de ales între ofertele unor companii şi organizaţii renumite, precum Accenture, Agrana, Aviva, BCR, BRD, Ernst&Young, Microsoft, IBM sau Fundaţia Dinu Patriciu. „Avem 40-45 de poziţii libere dedicate absolvenţilor, în domeniile audit, taxe, transaction şi adviser.

Pachetul salarial este comeptitiv, în comparaţie cu ce este pe piaţă acum”, a declarat Alexandra Bebu, reprezentant al Ernst&Young. Pentru a putea concura pe un asemenea post, amatorii trebuie să cunoască foarte bine limba engleză şi să fie absolvenţi de studii economice sau licenţiaţi în drept.
Anul acesta, 170.000 de elevi vor termina liceul, iar 112.000 de tineri îşi vor finaliza studiile universitare. Dintre aceştia, la eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 15.000 de vizitatori.

Organizat de Junior Achievment Romania în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, precum şi cu The World Educate Business Association, Târgul Absolvenţilor 2010 lanseaza pe piaţă oferte de studii şi joburi organizate pe patru secţiuni: educaţie, internship şi locuri de muncă, servicii de educaţie şi antreprenoriat.

Student în străinătate

Absolvenţii de studii superioare pot alege să urmeze cursurile postuniversitare ale unor instituţii prestigioase din Europa: Boston University Bruxelles, Cavedish College din Londra, Hamk University din Danemarca, IE University din Spania, precum şi The College of Estate Management.

Centrul de Studii DAAD a adus la Palatul Parlamentului oferta de cercetare şi studii postuniversitare din Germania. „Avem burse, masterate, doctorate şi cursuri de vară. Preţul unui masterat la o universitate din Germania ajunge la maximum 1.000 de euro pe an. Un semestru de şcolarizare porneşte de la 300-500 de euro”, a declarat Pollege Sara, reprezentant al standul DAAD.

Târgul va fi deschis astăzi până la ora 18.00 şi mâine de la ora 10.00 la ora 16.00, la Palatul Parlamentului, în Sala Unirii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite