Metrorex va introduce noi tipuri de abonamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Metrorex intenţionează să diversifice tipurile de abonamente astfel încât bucureştenii să aibă posibilitatea să aleagă în funcţie de frecvenţa cu care călătoresc cu metroul. Ministerul Transporturilor a aprobat la 1 septembrie majorarea tarifelor când a anunţat şi faptul că acestea vor creşte cu până la 11% de la 15 septembrie.

Acestea vor fi lansate odată ce vor intra în vigoare şi noile tarife  majorate de călătorie,  care se vor opera în perioada următoare deşi Ministerul Transporturilor aprobase ca majorările să fie aplicate începând de mâine.

Conducerea Metrorex nu a putut însă să dea o dată exactă de la biletele se vor scumpi. „Creşterea a fost aprobată, dar pentru a o aplica trebuie să se primească o serie de aprobări şi avize. În momentul în care le vom avea, noile tarife vor fi oficiale“, a declarat Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex.

Preţul biletelor creşte cu 11%

În tot acest timp, reprezentanţii Companiei lucrează la noi tipuri de abonamente care urmează să fie introduse. „Va fi un abonament săptămânal şi unul cu un număr limitat de călătorii“, a mai precizat Udrişte.

El a explicat că un al treilea tip de abonament este cel de weekend, dar acesta este mai dificil de pus în practică întrucât trebuie gândit în aşa fel încât să fie acceptat de soft-ul de taxare. Potrivit Ministerului Transporturilor, din această lună, preţul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat cu 10-11%. 

Preţul cartelelor de călătorie a fost majorat în urmă cu mai mult de un an, în mai 2009, cu 7%. Majorările sunt cauzate de faptul că Guvernul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional MI că va creşte tarifele practicate de zece companii publice care înregistrează cele mai mari pierderi, printre care se află CFR Călători şi CFR Marfă, Metrorex, Termoelectrica şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite